Tony Averstedt om CCR: ”Ett mål var att vinna och få platsen i DMEC 2020!”

0
352

Tony Averstedt lyckades efter stor dramatik bli vinnare av den första tävlingen i Sverige i Close Calls-konceptet. Här berättar Tony om segern och om planerna för nästa säsong ändrats i och med licensen till Drift Masters.

Tony Averstedt och Mikael Johansson

Vad var ditt mål med Close Calls Royale?
-Målet med CCR var att få mycket sätestid. Utöver det så var målet att visa att vi både har en bil och ett team som klarar av så många battles i följd. Sedan var ett mål självklart att vinna och därmed få platsen i DMEC 2020!

Trodde du att det skulle gå så bra som det gick?
-Nej, det trodde jag verkligen inte. Jag har haft lite svårt för GTR Motorpark när man kör åt racehållet. Utväxlingen stämmer inte alls i bilen. När sedan växellådan gick sönder och jag blev en växel kort precis innan finalgruppen så hade jag verkligen ingen tanke på att gå så långt.

Det var bra jobbat, speciellt under de förutsättningarna. Vad tyckte du om motståndet i finalgruppen?
-Motståndet på slutet var det galet hög nivå på. Det märktes att många var sugna på vinsten. Nästan inga misstag av någon, så det hade kunnat sluta hur som helst.

Vad tycker du om tävlingsupplägget, nu när du har provat det?
-Jag tycker att upplägget är jättebra! Mycket körtid vilket leder till bra och tighta battles. Och även man inte går till finalgruppen så hinner man ändå få väldigt mycket körtid. Och då känns det såklart mycket mer värt att åka på en tävling.

Hela finalgruppen i samband med prisutdelningen. Tony Averstedt, tvåan Philip Ågren, trean Mikael Johansson, Patrik Nygren och Henrik Johansson.

Hur kändes det att vinna då?
-Helt underbart, går knappt att beskriva. Att stå längst upp på pallen har alltid varit en dröm. Att vinna just denna tävling kändes lite extra speciellt.

Förstår att det var härligt. Nu vann du en licens till DMEC 2020. Kommer du att köra?
-Svårt att svara på redan nu. Målet är ju att kunna genomföra en säsong. Men allt hänger på hur många sponsorer vi lyckas få med oss. Vi har ju ett tag på oss att planera, så jag hoppas att vi får ihop det!

Har du något du vill avsluta med?
-Jag vill tacka Mattias Jönsson för ett riktigt lyckat event! Och tack till mina sponsorer och alla som på något vis hjälpt till!

Lewéns – Totalentreprenör
Racebil.se
Ragges Gummi Service AB
Rimbo Åkeri AB
XIZ Maskin & Transport AB
Roslagens stensättning AB

Text: Elin Molander – DriftZone.se
Foto: Dennis Flink – DriftZone.se