Träningsdag på Sundsvall Raceway

0
275

Under söndagen kördes en träning på Sundsvall Raceway, där mestadels klubbens egna förare fick rejält med körtid.

Klubben ställde upp med allt som behövs runt omkring, som funktionärer och räddning, och förarna fick gott om möjlighet att köra. Sju bilar dök upp till träningen, ett antal som tyvärr påverkades av att Drivecenter Arena i Fällfors hade en träningsdag på lördagen och ett par sena avhopp på grund av haverier. Bansträckningen som kördes var densamma som vid 2019-års SM-tävling.

Men, som sagt, inget ont som inte har något gott med sig, det var gott om plats på banan och förarna fick köra allt man orkade. Två förare med SM-erfarenhet, Johan Andersson (Hudik) och John Martinsson fanns på plats, liksom Johans teamkompisar Johan Östberg och Stina Andersson. Även Gabriel Sundholm, Rickard Lübke och Johan Flemström hade overallen på.

Stina Andersson, yngre syster till Johan, har fått ordentlig kläm på bitarna nu och även den respektingivande banan i Sundsvall sitter med bra linje och bra flyt. Det återstår lite för att komma ut i zonerna, men med den utveckling Stina har visat så ser det mycket hoppfullt ut för framtiden.

Johan Andersson och Johan Östberg körde stabilt och riktigt bra. Det märks att speciellt Andersson är bekväm på banan och satte en bra linje genom banan redan på första åket.

Gabriel Sundholm drabbades av ett växellådsras på förra eventet och hade panikskruvning för att hinna upp till banan. Väl där hittade han in i körningen igen i sin yviga stil.

Livery och bakvinge var nya på John Martinssons bil sedan vi såg den senast, och det börjar bli ett riktigt snyggt paket av Johns team nu. Körningen såg ut att flyta bra, och tillsammans med Johan Andersson och Johan Östberg tränade John en del twin mot slutet av dagen.

De två förarna av BMW-modeller av äldre årgång, Rickard Lübke och Johan Flemström, gnuggade på bra de också, och hittade sin väg igenom SM-banan.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund, Robban Strandberg – DriftZone.se