Tuffa matcher i Atlanta

0
443

Atlanta stod som värd för den tredje deltävlingen i Formula Drift, en tävling som skulle visa att förarna i serien är vassa och ingen går säker när elimineringarna körs.

Natten tävling drog igång och vi kunde följa den via Network A:s livestream, redan i topp 32 så var matcherna jämna och skulle du som förare göra större misstag – då är det kört rätt så omgående. Men som sagt tävlingen drog igång, en sak som överraskade mig var utslagningen av Fredric Aasbo i topp 32. Men vi fick senare redan på att allt lirade inte som det skulle på hans bil, detta gjorde den svårkörd.

Synd, men inte mycket att göra. Men kvällens snackis är James Deane, han började lite svagt och slog med nöd och näppe ut sin motståndare i topp 32, samma sak i topp 16. Vid en intervjuv så säger Deane att teamet har problem med något i bilen, växellåda eller annat. Felet har inte lokaliserats ännu, men det gör bilen svårkörd – speciellt under chaserundorna, som är Deanes styrka.

Men trots problem så tar sig Deane genom alla matcher och står till slut i final mot landsmannen Dean Kearney, en match som är tight och intressant. James är dock den bättre och tar hand om första platsen, Dean blir tvåa och Kristaps Bluss trea.

Kollar vi i tabellen så ser vi James Deane i ledningen med 245 poäng, före tvåan Dean Kearney på 186, trea finner vi Fredric Aasbo med 178 poäng.

Missade ni sändningen så finns det en repris upplagt på sidan.

//Henrik Andersson – DriftZone