Vad händer med Swedish Drift Championship 2021

0
876

Det har varit knäpptyst från alla håll, om hur drifting SM & RM kommer se ut 2021. Vi har letat och funderat länge på denna fråga och fram tills nu, så har vi inte kunnat hitta någon information alls.

När vi idag, nås av denna text på SBF Drifting: ”Vi kan nu meddela att det jobbas för fullt för att hitta en lösning för SM & RM 2021 där en extern promotor tar över det vi gjort inom utskottet. Vi i SBF driftingutskott ser väldigt positivt till att en ny stark aktör går in som promotor för SM & RM vilket vi har jobbat för i flera år. Det är väldigt tufft att driva en serie med ideella krafter som gjorts de senaste 5 åren. Mer information kommer inom en snar framtid.”

Denna text säger egentligen inte direkt mycket, men samtidigt så säger den faktiskt en hel del. Bara den saken att utskottet sitter i hårt arbete med att rita upp framtiden inom svensk drifting. Vårt svenska driftingutskott har de senaste säsongerna tillsammans med klubbarna, drivit våra högsta serier inom driftingen. Det har inneburit massor av arbete för medlemmarna i utskottet och i alla klubbarna, det är ett massivt arbete som har lagts ner ideellt av många.

Men för att kunna driva en sådan stor del som SM & RM i drifting, så krävs det mycket. Utskottet har pratat om promotor en längre tid och man har önskat en sådan lösning sedan flera säsonger, men det har av olika anledningar aldrig blivit av.

Det är därför som denna korta text från utskottet ser väldigt lovande ut, att man nu diskuterar med en stark aktör som då ska ta hand om serierna och allt vad det innebär med promotion os v. Utskottet kommer såklart inte att bara stanna upp, tvärtom så får nu utskottet viktigt tid till att sköta de uppgifter som utskottet skall göra. Att driva en serie är egentligen inte utskottet uppgift.

Så trots den knapphändiga information som nu getts av SBF, så ser ändå framtiden ut att gå mot en stabil framtid. Vilket vi alla såklart vill, driftingen i sverige behöver starka serier!

Text: Henrik Andersson – Driftzone
Bild: Björn Billsten – Driftzone