Välbesökt After drift-möte i Övre norra

0
29

Precis som tidigare år kallade sportgrensansvarige Lars Schöden förare och övriga intresserade till ett möte i Umeå.

Bild från ett tidigare möte

Mötet hölls den 25 januari, vilket är senare än tidigare år då det hållits på förvintern. Ett trettiotal förare deltog, varav en del var några av de 12 deltagare från den licenskurs som hölls tidigare samma dag.

Under mötet togs bland annat upp att Övre Norras DM- och FM-deltävlingar ska ingå i den nya DriftSprint-serien, och upplägget för denna serie. Upplägget blir att tävlingarna avgörs som tidigare, men att elimineringspoäng avgör vilka som går vidare till superfinalen i DriftSprint. Under informationen kom också lite funderingar om priset med denna superfinal.

Close Calls Royale Fällfors presenterades och frågor diskuterades. Från förarhåll var det uppskattat att CCR förlägger en tävling till distriktet. Det finns funderingar på att köra en modifiedtävling på söndagen, där CCR-förare går in och hjälper modifiedförarna. Det finns goda möjligheter för en helg för de flesta driftare.

Eftersom den populära tävlingen under Motorveckan i Lycksele avgörs endast en vecka senare kommer man att verka för att övertala tillresta CCR-deltagare att stanna även för denna tävling.

Lars Schöden, som haft i uppdrag från SBF Drifting att uppdatera och modernisera reglementet för modified, presenterade det nya utkastet. Med det nya reglementet finns det hopp om att tända igång modifiedklassen över hela Sverige så att tävlingar kan ske med enkla medel.

”Vissa funderingar kom upp och det blev en väldigt bra pratstund om reglerna” berättar Lars Schöden.

Det informerades även om att SBF Drifting försöker skapa ett frikörningsreglemente.

Vännäs Motorklubb stod som värd för mötet berättade om sina planer för framtiden. Där har bland annat en arbetsgrupp bildats som jobbar för drifting på Pengfors Motorstadion.

Även SHRA Luleå berättade om sina planer med sin bana, som bland annat fick mer asfalt i några kurvor under hösten 2019.

”Känns härligt att ha driftiga klubbar i distriktet!” fortsätter Lars

Förutom detta var det också ett fritt forum med små diskussioner om många ämnen som är svåra att sammanfatta i text.

Det lyckade samarbetet med de tillresta bedömarna under Motorveckan 2019 diskuterades också, som lärde ut mycket under sitt besök, men som även fick lära sig några saker själva. Ett bra utbyte.

Som avslutning uttrycktes stor glädje från Övre Norra BilsportFörbundet att SM-finalen i drifting går i distriktet.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Emil Åhman – DriftZone.se