Ytterligare inskränkningar i bilsportverksamheten

0
48

Under fredagseftermiddagen hade statsminister Stefan Lövén en pressträff där han berättade att det nu införs ett förbud mot folksamlingar som är större än 50 personer.

Det är en kraftig skärpning av det tidigare beslutet från den 11 mars, som förbjöd folksamlingar större än 500 personer. Och man poängterar också att det är ett förbud och ingen rekommendation:

– Det är ingen allmän rekommendation, utan ett skarpt förbud från regeringen, säger inrikesminister Mikael Damberg (S) under pressträffen.

För alla former av motorsport blir detta ytterligare en begräsning, som nu i princip gäller alla former av träningar också. Med funktionärer och säkerhet blir det inte plats för många utövare för att hålla sig inom reglerna.

– För oss betyder det här att all verksamhet inom Svensk Bilsport måste förhålla sig till de nya rekommendationerna. Vare sig det är tävlingar, träning, utbildningar eller annan aktivitet. Det gäller all verksamhet, säger Anna Nordkvist, vd, på Svensk Bilsports Facebook-sida.

Stefan Löfven sa också vid pressträffen att vi har en längre tid av prövningar framför oss:

-Det här kommer att bli utdraget. Fler kommer att bli sjuka. Det kommer att vara företag som går i konkurs, människor kommer att mista sitt arbete och fler liv kommer att gå förlorade.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Källa: Svensk Bilsport på Facebook, SVT Nyheter