Alex Tidström ”Best engine bay”

0
466

I SDC:s monter på Bilsport Performance & Custom Motor Show stod det fem stycken olika driftingbyggen, en av dessa var Alex Nissan S14.

Ett bygge som många tittade närmare på och som dessutom gav två priser på Elmia.

Alex har som ambition att köra i Sverigecupen. Han är medveten om att bilen är nybyggd och att det kan innebära att det som fungerar i teorin inte fungerar i praktiken. 

I oktober 2016 inhandlades karossen som han har byggt på. Efter detta har bilen tagit form och byggt allt eftersom delar har handlats in och tankarna kring bygget har utvecklats. 

Målet har varit att bygga efter att allt ska klara av hög effekt, minimera haverier och i slutändan kunna ge mycket körtid istället för att gå sönder. 

-Ja, jag kan väl nästan tycka att bilen blivit onödigt påkostad. Jag har försökt sträva efter att minimera haveririsken på alla plan så gott det går, då kostar det oftast några extra kronor, förklarar Alex.

Drifting är inget nytt för Tidström. Tidigare har han byggt en BMW för drifting. Den hann han köra med under några Gatebil och några endagars event.

Under denna säsongen är viljan och målet att köra Sverigecupen och så många Gatebil som det bara går. Men Alex vet att vilja och möjlighet inte alltid är detsamma.

Än så länge så han bilen dragit till sig många blickar på Elmia och Alex har berättat om bilen samtidigt som han hann med några var i hallarna för att både se andras byggen och få inspiration. 

Bilen tog hem två priser, Jury´s Choice och Best Engine Bay.

-Vinsterna på Elmiamässan kom som en överraskning. Var på väg ut för att hämta ekipaget för att lasta och åka hemåt när vännerna ringde på telefonen och bad mig springa ned till prisutdelningen. Väl framme ropade de upp mig ännu en gång för 1a plats ”Best engine bay” och det kom verkligen som en surprise. Otroligt kul att folk tycker om den och visst är det roligt att få utdelning för mödan! berättar Alex.

Slutligen vill Tidström tacka alla vänner och företag som varit med och hjälpt till, det betyder otroligt mycket.

Ni kan följa hans bygge och förhoppningsvis körning på Facebook och Instagram. 

Facebook Tidström Motorsport
Instagram tidstrommotorsport

Text: Björn Billsten – DriftZone.se
Foto: Björn Billsten, Christer Hägglund – DriftZone.se