Arne Skaale, Bimmers of Sweden: ”Tre nyheter inför 2019”

0
414

Bimmers Of Sweden är ett välkänt event som de senaste åren spridits som en löpeld. Grundaren är Arne Skaale, som säger att utvecklingen går i rasande fart. Inför 2019 så är det tre stycken nyheter inför eventet, som är Sveriges största märkesträff.

Richard Loord & Pontus Hartman

Allt startade sommaren 2010 när Arne köpte en M5 E60. Flera av hans vänner körde BMW så han startade en Facebook-grupp som han döpte till BMW’s of Eskilstuna. En tisdagskväll i augusti arrangerade han den första träffen vid en bygghandel i Eskilstuna. Ungefär 25 stycken bilar av märket BMW dök upp. Därefter så bytte han namn på gruppen till BMW’s of Sweden och det namnet varade i ungefär ett och ett halvt år. Från januari 2012 så har gruppen haft samma namn, nämligen Bimmers Of Sweden, som växt med ca 14 medlemmar per dygn sedan dess. Grundidén med detta event är att alla som kör BMW är välkomna. Sedan 2011 så har de samlat in pengar till Barncancerfonden och de har nästan samlat in 430 000 kronor hittills.

Men att driva ett sådant event är inte så enkelt som man tror. Det ligger en hel del arbete bakom varje tillfälle men samtidigt så tycker Arne att det är roligt att kunna ena BMW-ägare i Sverige och jobba för att alla ska ha en fantastisk helg och en bra gemenskap i BMW’s tecken. Men hårt arbete lönar sig och utvecklingen har gått i en rasande takt. Det hela beror på flera olika faktorer men bland annat att Arne är väldigt driven som person. Sedan så är alla välkomna till BOS. Just Facebook har varit rätt kanal för BOS och har därför fått en bra spridning med eventet. På deras facebooksida så skrivs cirka 60 nya inlägg varje dag och 1200 kommentarer per dygn. De har en seriös linje i regelverket som är väldigt lätt att förhålla sig till. Tillsammans så håller de koll på varandra där. Alla inlägg går via admin innan de läggs ut.

Som det står i titeln så är det tre stycken nyheter inför 2019. Den första nyheten är att det är full bankörning även fredag med körpass fördelade mellan drifting och vanlig körning. Denna pågår mellan klockan 12 till klockan 17 och kostar 400 kronor. Under lördagen så är det full körning med körpass fördelade mellan drifting, vanlig körning amatör och erfaren. Det pågår mellan klockan 9 till klockan 17 och kostar 600 kronor, samt att entrekostnad tillkommer. Den andra nyheten är att Alli Förarutveckling som håller i BMW Sverige M Driver Experience-utbildningar kommer att köra ringtaxi i stort sett hela lördagen med två M4 CS. Det kostar 300 kronor att åka med ett par varv med riktigt vassa instruktörer. Allt överskott går till Barncancerfonden tillsammans med övrig insamling. Nyhet nummer tre är att de tillsammans med Barncancerfonden bjuder in drabbade familjer med sjuka barn till dears event. De hoppas att kunna glädja och ge dem motorminnen på bästa möjliga sätt.

Under de senaste två eventen så har över 1400 BMW’s deltagit (mest bilar men även några motorcyklar) vilket gör BOS event till Sveriges största märkesträff! Det är roligt tycker Arne men det viktigaste är ändå att ha en riktigt bra BMW-dag! De är väldigt glada att så många BMW-ägare kommer och kör drifting på BOS! De och besökarna älskar er! säger Arne. Varmt och ”rökigt” välkomna till BOS 2019, 24:e-25:e maj.

Text: Elin Molander – DriftZone.se
Foto: Andreas Harrisson – DriftZone.se/Motorsportbild.se