Bra twinkörning i stekande sol!

0
214

Upplevelsen vi fick vid besök på Hamrebanan i helgen var positiv trots stekande sol. Körningen var bra och banan bjöd in till twinrepor. Banan såg väldigt liten ut vid första anblicken. Det glömde man snabbt bort när förarna satte fart.

För några veckor sedan anordnade Moa Svarf, tillsammans med Joakim Andersson och Andreas Staberg, ett träningsevent på Hamrebanan i Hedemora. Tanken med helgens event var att få med så många förare som möjligt som ska tävla i exempelvis SM, DMEC och GDS i år. Detta för att de skulle få tillfälle att träna en helg tillsammans där man vet vilka förare som är med, vilket man inte alltid vet vid till exempel frikörningsdagar, samt att få träna mycket twin. 

Moa menar att de har varit stort intresse inför helgens träningsevent. Dock var det en del som inte kunde komma på grund av att de valde att lägga det fredag till lördag då många inte har börjat sin semester än. En del av förarna tyckte också att eventet låg för nära inpå säsongens premiärkörning. Många förare som var på helgens körning är samma förare som var där vid förra tillfället.  

Vidare menar Moa att många förare gillar banan för att den är liten och ganska teknisk. På de event där de tidigare fått ha publik har de bara också hört positiva kommentarer från publiken eftersom man kan överblicka hela banan samt att man som publik kommer nära bilarna.

Text: Amanda Ewesson – DriftZone.se
Foto: Björn Billsten – DriftZone.se