Close Calls Royale avgjort

0
489

Under fredagen var vädret med oss. Publiken bjöds precis som Mattias Jönsson lovat på action direkt från start. Mattias Bengtsson fick börja med att köra några varv själv som en hyllning till hans nära vän som tragiskt hade gått bort natten till fredag.

Patrik Freij och Zakarias Berggren

Det märktes tydligt att mycket står på spel. Dels kvalplatserna och dels stora prissummor. Förarna var taggade och körde hårt redan på träningen. För de som är nya på drifting kan det tyckas lite rörigt med grupper där alla ska möta alla och jaga så många poäng som möjligt. Men för det vana ögat så blir detta upplägg mer rättvist. Man kan alltså inte bara ”ha tur” i en battle utan i slutändan blir det ren talang och/eller rutin som tar förarna vidare. Förarna fick mycket körtid vilket kan vara nyttigt eftersom det bara är twin battles.

Lördagen gav tyvärr regn och det blev svåra förhållanden på banan. Mycket vatten gör att det blir svårt att hitta rätt linje. Men det blir fortsatt mycket action. Enligt Jönsson själv så tycker han detta va ”så otroligt roligt” att man bara måste köra detta en gång till. Undertecknad tror att får detta ett år till på sig och lite bättre väder, då kan det vara början av något riktigt stort.

Patrik Nygren och Elias Broström

Frågade en av de tävlade under dagarna Dominik Schulze vad han tyckte om tävlingen och upplägget i sig. – ”vi är nöjda med helgen. Fått mycket körtid. Lite rörigt själva tävlingsmomentet men bra överlag. Ser gärna att det kommer tillbaka.

Prispallen. Foto: Göran Röjhagen

Vidare till finalgruppen tog sig Philip Ågren, Mikael Johansson, Patrik Nygren, Henrik Johansson samt Tony Averstedt. Efter en riktigt spännande final så gick till slut segern till Tony Averstedt, som därmed får en licens till Drift Masters European Championship 2020. En kul helg med massor av härliga twin battles är avslutad. Hoppas verkligen att detta blir ett återkommande event.

Text: Annicka Tengquist – DriftZone.se
Foto: Annicka Tengquist – DriftZone.se, Göran Röjhagen – DriftZone.se