Discodans Year two är över denna gång, men minnena lever vidare.

0
378

Discodans year two är alltså över, det var två dagar fyllda till bredden och kryddad med skön stämning.

Eventet drog igång vid lunchtid på fredagen, denna dag är vigd till frikörning och det var 50+ i bilar som hade kommit till GTR Motorpark.

Vädret kunde inte vara bättre, varmt med skön sol som såg till att banan höll sig torr och redo för att brutalt bränna alla däck som förarna hade med sig.

Arrangörerna höll igång eventet och såg till att alla fick bra med körtid, kommentarer man hörde var att alla gillade eventet, bra arragerat och bra med körtid med minimalt med kötid i lineup.

Lördagen började vid 10, denna dag var vigd till inbjudna förare i två klasser PRO Dancer och Stance Dancer. Första passet var PRO bilarna som direkt visade att däcken ska brinna upp snabbt och de flesta visade upp bra repor med mycket show till all publik som gästade.

En av Stance Dancer förarna tog vi kontakt med och ställde lite frågor till, den utvalde blev Olle Grandin som körde med en läcker Toyota Chaser.

Berätta lite kort om din bil
– Det är en Toyota Chaser jzx100 från -99 nyligen importerad från Japan. 1jz vvti på 280hk Den är helt orginal förutom breddade länkarmar och lite mer styrvinkel.

Kommer du köra på något mer event?
– Ja det kommer jag! Troligtvis Japdays som är på Mantorp park i augusti.

Är du nöjd med eventet?
– Riktigt nöjd! Bra planerat, mycket körtid och sjukt roligt med en liten tävling på slutet. Jag tycker det är roligt att ”stancade” driftingbilar uppmärksammas på ett event och det har Discodans lyckats bra med!

En annan bil som väckte intresse var denna Porsche, förare och bil kom från Island och visade upp denna bil med en stor v8..

Efter en heldag som hade både skön värme, strålande solsken och en rejäl men kort regnskur (såg till dock att jag med utrustning blev ordentligt blöta), lyckligtvis så fixade värmen och solen att man snabbt torkade.

Ett av de sista sakerna på schemat var en tävling i tandembattle, reglerna var enkla (ingen utstakad bana, minst två i laget) och publiken tillsammans med några bedömare fick se nio lag köra varsin runda. De som tillslut tog hem tävlingen var Jens Stark Junttila och Christian Erlandsson.

Får vi hoppas på ett Discodans Year 3?

Text: Henrik Andersson, Annicka Tengquist, Driftzone
Bilder: Henrik Andersson, Dennis Flink, Driftzone