Emma Eriksson: “Planer på tävling finns”

0
363

Emma Eriksson var en av förarna som fanns på plats på Mattias Österlunds Memorial för ett litet tag sedan. Hon ägnar gärna all ledig tid till att meka bilar och har nu kommit in på drifting. Nu har hon en Volvo 945 GLE som hon har börjat drifta i och stora planer finns angående driftingen. 

Foto: Elin Molander, driftzone

Emma Eriksson är 26 år och bor en bit utanför Uppsala. Hon har alltid varit fascinerad av gamla volvobilar som hon sett åka runt och sladda på vintrarna. För två år sedan så bestämde hon sig för att hon också ville testa, så hon köpte sig en Volvo 945 GLE som hon ville prova att köra på isen med. Men det stannade inte där, hon fick mersmak och ville bara köra mer och prova att sladda mer. Så med hjälp av hennes sambo Tobias så bytte de motor till en turbo som de även trimmade en del. Så förra året började det på riktigt , då hon hade en motor som faktiskt orkade, så att hon äntligen kunde börja drifta. Hon har kört många gånger på isen men tre gånger på bana, men det kommer garanterat att bli fler gånger. 

Foto: Elin Molander, driftzone

Innan hon började köra själv så hade hon åkt med sambon och blev sugen på att prova, sen så var det inget snack om saken, det var hennes grej, att köra bil på bredden! Hennes bil är inte en fullbordad driftingbil men planen är att den ska bli det. Så långt så är det mest maskinmässiga saker som är gjort på den och Emma tror att den ligger på ca 300hk. Just nu så är det en b230 med 19t turbo, värre kam, portad topp och lite annat mindre fix i just nu, men planen är att det ska uppgraderas under vintern. Något som hon för tillfället saknar är bur och riktiga länkarmar så att hon kan få en ordentlig styrning. Det sitter ett styrvinkelkit på just nu men det räcker inte riktigt, men dessa saker kommer hon att fixa under vintern. 

Planen på tävling finns för Emma, men hon tror även att det kan vara ett tag kvar tills dess. Hon vill öva mer och känna sig riktigt trygg bakom ratten men det kan ändå bli någon mindre tävling nästa år förhoppningsvis. Men som alla driftingförare vet om så finns det en ekonomi som man också måste tänka på. Ambitionerna finns dock hos Emma, så snart kanske man kan se henne ute på någon tävling. 

Foto: Elin Molander, driftzone

-Jag skulle vilja tacka min sambo Tobias för all hjälp, det är mycket tack vare honom som detta är möjligt för mig, han har lärt mig mycket om bilar och ställer alltid upp, säger Emma. 

Något som står på Emmas bil som hon gärna vill påminna alla om är att: “Girls can drift too”.

Foto: Elin Molander, driftzone

Text & Bilder: Elin Molander, Driftzone