Ett år sedan branden hos Syltlök Motorsport

0
689

Det är i dagarna ett år sedan branden hos Markus Jonsson och Syltlök Motorsport. Vi ville ha en uppdatering av läget och tog kontakt med Markus.

Det var i mitten av december 2019 som nyheten kom ut att Markus Jonsson drabbats av en garagebrand. Bilen hade klarat sig förhållandevis bra, men Markus stod utan plats att genomföra vinterns planer inför en tänkt SM-säsong 2020.

Vi får tag i Markus nyss hemkommen efter en stressig dag på jobbet.

Hur har det gått för er sedan branden?
 -Jag och framförallt mina vänner krigade på i den mån det fanns tid och pengar för att få till garaget hemma i huset. I och med att jag själv inte hade någon egen erfarenhet över huvud taget av att bygga och snickra så tog det ju typ tre gånger så lång tid. Men där igen tack till mina vänner som agerade Arga snickaren. I slutet på mars så tog dock allt en så här i efterhand rätt så väntad vändning. Jag och sambon gick isär och huset gick ut till försäljning.

Det lät ju mindre bra, hur gick det med plats för bilen då efter flytt?
 -Bilen stog då kvar i det halvfärdiga garaget i huset, trasig och i princip orörd. Kördes varm då och då bara för att lätta lite på ångesten. Inför flytt så fick den nödparkeras i Pontus Janssons garage i Uppsala där den sedan fick bo på heltid tills jag insåg nu i november/december att det inte var någon mening att försöka intala sig själv att man skulle hitta ny motivation. Bilen har ju bara flyttats runt och blev en börda.

Så då bestämde du dig för att sälja?
 -Ja, då jag även flyttat jobb och boende så var det dags. Bilen går ut på Blocket. Då hör min gamla RM-kamrat Gustav Axvik av sig och har ett sug som han inte kan mätta. Jag i princip tvingar Gustav att komma upp och titta på bilen så vi gå igenom den.

Det kan vi ju ganska snart räkna ut hur det slutade…
 -Det tar två dagar efter det så klipper han till! Sjukt glad för hans skull och önskar honom all lycka! Efter vi hade lastat och dom precis skulle åka så förklarade han hur taggad han var. Det är väl bra knäppt hur avundsjuk man kan vara på någon annans känslor. Min ekonomichef sa för någon månad sedan ”Ja, du har ju haft ett rätt så turbulent år.” Det kan man ju helt klart säga!

Ja, man kan verkligen säga att Markus Jonsson haft ett turbulent år, som alltså slutade med att driftingbilen tyvärr såldes. Kul att dock att Gustav Axvik fått en nytändning och det ska bli roligt att se vad Gustav kan göra i en bil som är något smidigare än Volvo-skåpet jag såg honom i senast det begav sig.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Dennis Flink – DriftZone.se