Felix nybyggda bil med fokus på driftsäkerhet

0
1349

Lockdown är över och vi ser fram emot en säsong med många spännande tävlingar och körningar. Till att börja med så startar vi säsongen med att titta närmare på Felix Lindvalls nybyggda bil. 

Med en målsättning att kunna ta sig långt inom driftingen så har fokus varit att bygga med fokus på driftsäkerhet. Bygget har främst gjorts av Felix och Max. 

Valet av chassi föll på Nissan S15, både för att Felix anser att det är snyggare och en bra chans att bygga upp något från grunden med stora framtidsvisioner.

Felix fortsätter att köra med M104 på 3,2L, denna är byggd av Martin på Luntec. Motorn lämnar ca 700 hk och 900 nm på hjulen. Vidare har man satsat på en PDM Modul för att slippa alla säkringar och reläer. 

Bygget har tagit en längre tid och det har blivit många timmar i garaget och väntan på delar. Bilen var från början högerstyrd. Byggnationen har även inneburit stora investeringar. 

I bilen finns bland annat en Samsonas sekventiell låda och släckningssystem från Fogmaker.  

Chassit har använt i Fast and the Furious och får äntligen en värdig fortsättning. 

Felix meddelar att han inte kan berätta så mycket om säsongen, utan han hälsar att det lättaste är att hålla utkik på hans sociala medier för att få reda på mer. 

Text & Foto: Björn Billsten – DriftZone.se