Fors inför Påsksladden: ”Visst siktar vi på guldet i år!”

0
273

Vi känner Kim Fors på pulsen inför Elmia och Påsksladden.

Foto: Robban Strandberg

Första tävlingen för året. Hur är det med formen inför Påsksladden?
-Ja, äntligen börjar säsongen närma sig! Visst känner vi oss laddade inför Påsksladden, men hur formen är återstår att se. Har inte blivit någon form av sladdande i vinter så man kommer nog känna sig lite ringrostig, men det brukar försvinna snabbt!

Har du gjort några förändringar på bilen inför årets tävling?
-I vinter så har vi tagit det rätt lugnt med tävlingsbilen och fokuserat på lite annat runt om kring, däremot så har Motornord gått igenom och sett till så att motorn är fräsch o fin. Chassit har såklart fått sig en redig översyn som vanligt och bilen är redo för race!

Du har blivit trea 2017 och tvåa 2018, vinst i år nu då?
-Vi har ju haft äran att få vara med två år tidigare med godkända resultat må vi säga, trea och tvåa2a så visst siktar vi på guldet i år!

Foto: Björn Billsten

Hur är känslan att köra inför publiken på Elmia?
-Påsksladden och dess stora publik är alltid extra roligt, det blir liksom första bil-eventet för oss alla intresserade på samma plats så det är kul att kunna bjuda på ett schysst race!

Foto: Leo Holmberg

Vad är ditt bästa minne från Elmia?
-Bästa minne från Elmia. Det måste nog vara resan ner ifjol. Lastade buss och trailer så far kunde kuska ner i lugn och ro medan jag och damen tog bruksbilen lite senare med lillgrabben. Efter ett tag får man ett samtal att fyra av sex hjulbultar gått av. Var ju bara att haka på vagnen på vår bil och fara vidare. Sen att få en fullastad Sprinter till Elmia rätt sent på skärtorsdagen var inte det enklaste. Som tur är så är driftingsverige som en enda stor familj och en bärgare hittades som kunde få bussen till Elmia så att vi fick alla verktyg, däck o fälgar och allt annat nödvändigt för att kunna genomföra tävlingen. Bussen repade vi på Elmia så hemfärden kunde göras utan bekymmer.

Vi tackar för pratstunden och önskar Gräddmaskinen Kim Fors lycka till på Elmia.

Text: Robban Strandberg – DriftZone.se
Foto: Robban Strandberg, Björn Billsten, Leo Holmberg – DriftZone.se