Från Volvo till Nissan för Grindberg

0
949

Alfred Grindberg presenterade sig för en lite större publik när han blev tvåa i Breisladden på Gatebil Trackday i september, och nu satsar han vidare.

Vi gluttade på garageporten hos 20-åringen från Katrineholm och kikade på nybygget.

Kvalet i Breisladden i september 2020.

Alfred, vad är det du bygger på?
 -Jag har två bilar just nu. Den gamla, som jag kört med sedan slutet av 2018 och fram till nu, är en Volvo 240. Det var den jag lyckades komma 2:a i på Breisladden på sista Gatebil nu. Det nya chassiet som jag håller på med nu är en Nissan S14 som jag ska börja tävla med.

Bygger du den från grunden själv?
 -Nej, S14-chassit är ursprungligen modifierat och ombyggt av SSI, Stockholm Speed Industry, och har tidigare körts av E.Wikman Motorsport i tävling och diverse event.

Där ser man, det är ju ett riktigt fint bygge. Vad är målsättningen med bygget?
 -Vi införskaffade bilen som rullande chassi godkänt för SDC/GDS med vagnsbok och besiktat säsongen 2020.

Hur ser drivlinan ut? Emil provade lite olika under tiden han hade bilen.
 -Vi har kört en Chevrolet LS V8 Turbo 800hk med BMW växellåda några år i en annan bil, som vi nu flyttar över till Nissan S14-chassit.

Gör du stora förändringar i övrigt?
 -Förutom montering motor, växellåda, med mera så byts elsystem, pedalställ och diverse hydraulik ut. I övrigt sitter det bla Wisefab kit fram/bak med BC coilovers och en R34 diff.

Det ligger i tiden att prata om säkerhet, vilken säkerhetsutrustning har du i bilen?
 -Säkerhetsutrustningen består av bur, stolar, bälten, Fogmaker brandsläckningssystem, Radium bränslesystem med säkerhetstank, och så vidare. Den personliga säkerhetsutrustningen består av brandklassad overall och underställ, hjälm, hans/hybridskydd, skor och handskar.

När är målsättningen att vara klar med bygget?
 -Målsättningen är att vara klar i mitten på mars för att kunna få lite körtid med bilen och 235 gatdäcken, som vi kliver ner till från 265 semislicks som vi kört säsongen 2020 på diverse event.

Hur ser planen för kommande säsong ut?
 -Planen för säsongen 2021 är att köra RM serien för att få mer rutin runt både körning i tävlingsmoment och bestyr runtomkring. Vi hoppas på att bilen är konkurrenskraftig i RM serien med god hållbarhet och att de sponsorer som redan bidragit inte blir alltför besvikna

Om man vill följa dig framöver, hur gör man lämpligast då?
 -Då tycker jag att man ska gå till Instagram och följa mig där, på @grindbergmotorsport Jag vill passa på att tacka alla som stöttar mig också;
GMA Bygg
TM Racing
Peter Jacobsson
Åke Nilsson
Och absolut största tacket är till pappa Marko Räisänen!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone, Privat