Garagebesök hos Bam Garage

0
463

Det regnar mot bilens framruta när jag parkerar framför Bam Garages lokaler. Mattias kommer ut och möter mig. Han visar mig in genom dörren och vidare in i de olika lokalerna. Många trevliga projekt står och väntar på lite kärlek.

Vilka är ni i Bam Garage?
-BAM Garage består för tillfället av tre stycken aktiva killar. Startades upp 2012 och sedan dess har det drivits som en hobby med bröderna Alexander och Mattias i spetsen och nu har vi även äran att ha med oss Antonio i teamet. Under åren som gott så har det varit lite olika folk som varit med oss och inte minst alla vänner som stöttat och hjälpt till! Tack till er!

Ni har väldigt många bilar i garaget, hur många kommer att få lufta sig i sommar?
-Vi har lite olika projekt här, största fokus ligger på våra driftingbilar. Dessa bilarna är Mattias Nissan PS13 med 1,5JZ motor (Pusselbilen). Alexanders Nissan PS13 med turbokonverterad förstärkt LM7 motor och Antonios Nissan S14 med SR20 motor. Ni kommer att få se Mattias PS13 och Antonios S14 i sommar. Vi jobbar även på att försöka få med Alexanders PS13 ut i sommar men det är ett desto större projekt.

Brukar ni bestämma när ni ska vara i garaget, eller kör man bara dit när man själv känner för det?
-Vi pratar ihop oss i början eller i slutet av veckan, då bestämmer vi när vi ska vara där tillsammans. Ibland är man där själv när dom andra är upptagna.

Hur och när började ni med drifting?
-Det hela började med att Alexander köpte sig en Nissan Skyline år 2012, som han så smått provade på att drifta med på Bivaröds flygfält, Limhamnsplattan bredvid Sturup Raceway och till sist på stora banan på Sturup Raceway.

Till säsongen 2013 köpte han sin PS13 med SR20 motor, som var en semi PRO bil i Danmark. Han började lära sig känna bilen och körde den rakt upp och ner på 220hk genom sin första tävling på DHB 2013.

-2014 blev året då vi försökte ta oss igenom en hel driftingserie i DATT Drifting Series med uppgraderad motor, men tyvärr slutade det med motorras på GTR Motorpark i Eskilstuna. Efter detta så byggs hela bilens kaross/chassi & drivlina om samt motor.

Mattias köpte sin PS13 1JZ år 2014 som då var klassad PRO bil. Shakedown som nybörjare blev på Ljungbyheds flygfält på en av DATT´s deltävlingar och han ställde även upp i modified klassen. Oktober 2014 så kördes säsongsavslutningen på Sturup Raceway som tyvärr slutade med motorras även för honom.

-Sommaren 2016 stod bilen färdig med nybyggd 1,5JZ motor och andra mindre uppgraderingar. Vi ställde upp på JOCK´s bandag på Sturup Raceway och efter det har bilen fått vila pga. husköp. Till 2018 års säsong så har vi helrenoverat dogboxlådan och uppgraderat kopplingen och vi är snart redo för test och finjustering av bilen.

Antonios första körtillfälle att prova på drifting med sin S14 kommer bli 2018. Detta blir med en helt nybyggd bil. Uppgraderat chassi, diverse förstärkningar och total genomgången motor med olika uppgraderingar.

Vilka event planerar ni att besöka och köra på?
-Sturup Raceway vid olika tillfällen, eventuellt Gatebil i Sverige och Norge samt DHB i Danmark.

Vilka förebilder har ni?
-Fredric Aasbø & James Deane mfl.

Titta in & följ oss gärna via våra media kanaler:
FB: www.facebook.com/bamgarage
Instagram: Mattias_Bamgarage & Alx_Bamgarage

Tack för besöket!

Ett stort lycka till Bam Garage och vi ser framemot att se era bilar ute på banorna i sommar.

Text: Björn Billsten – DriftZone.se
Foto: Björn Billsten – DriftZone.se