Givande träningshelg på Lunda

0
299

Den gångna helgen arrangerade SM-föraren Pontus Naeslund en träningshelg med inbjudna förare på Lunda Flygfält. Helgen bjöd på växlande väder med både blöt och torr bana. DriftZone har tagit ett snack med Pontus efter det lyckade eventet.

– Helgen har varit helt fantastisk! Att få gästas av så många otroligt skickliga förare och få dela träning, idéer och gemenskap är något jag fortfarande inte riktigt smällt ännu. För mig, mitt team och de andra förarna var detta något väldigt unikt att vi fick genomföra, säger Pontus Naeslund.

Hur kom du på idén med att köra en träningshelg i Lunda?

– Idéen kom som en plötslig tanke när vi vart inbjudna av Andreas Staberg & Jocke Andersson att komma till deras hemmabana på Hamre. Efter att jag sett hur bra det var att få sluta samman med förare som vi tidigare tävlat med och bara få så mycket träning som möjligt så tänkte jag för mig själv att ”detta måste vi testa göra på våran bana”. Så jag tog kontakt med Lunda Alliansen och förklarade läget och mina idéer och de var väldigt positiva till det hela. Sen att responsen från alla förare var så bra hade jag aldrig trott!

Hur mycket ger en sån här helg för er förare mot ett vanlig frikörningsevent?

– En sådan här helg med så mycket körtid som vi förare fått har givit väldigt mycket mer än ett vanligt frikörningsevent. Frikörningsevent är oftast väldigt blandat i hur erfarna förarna är och fler deltagare. Då den stora tanken med detta event vi anordnat var att bjuda in många av de allra bästa förarna vi har i Sverige och se till att alla får den träning och tid de behöver för att få mycket sätestid och testa inställningar, säger Pontus och fortsätter.

–Fördelen med eventet var även att det var en väldigt varierande dag med regn och torka, vilket gav bra träningsmöjligheter på de olika underlagen. En sammanfattande kommentar jag fick av många förare efteråt och speciellt från Pontus Hartman var ”jag har aldrig någonsin fått såhär mycket körtid på ett event tidigare”

Tror du att vi kommer att få se mer såna här inbjudningsevent, eller tror du att det bara är en tillfällig lösning på grund av Corona viruset?

– Jag tror lite både och på den frågan. Covid-19 har ställt till det rejält för många hur deras säsonger ser ut i dagsläget. Dock tror jag på detta för att dessa inbjudningevent skapar ett stort lugn hos förarna och team till att få känna på bilarna lite extra, justera inställningar och bara ha en härlig helg för att knyta ihop gemenskapen och inte bara ha 110% fokus som det är på tävlingar. Ibland behövs det ett litet stopp och gå tillbaka till rötterna med det vi tycker är så roligt med Drifting och helt enkelt bara ha kul, avslutar Pontus Naeslund.

Text & Foto: Stefan Lindgren – DriftZone.se