GreenLight Galan 2018

0
806

Nu har det gått några dagar sedan man satt där i Folkets hus i Trollhättan bland 349 andra härliga biltokar, vissa mer överförfriskade än andra. Intrycken har landat och jag tänkte sammanfatta kvällen för er, med inriktning på det bästa vi vet så klart, drifting!

Själva galan inleddes med att tre munkar visades på ett filmklipp när de bar fram alla priserna, 20 stycken sådana, i en trälåda upp på scenen. Självklart var munkarna inga mindre än Daniel Serénus, Christoffer Talvis samt Henrik Rydberg.

Herrarna hälsade oss alla välkomna och den för övrigt väldigt välsmakande maten presenterades innan hela spektaklet drog igång.

Jag var på plats tillsammans med Kooz Family denna kväll, men vi fick reda på att driftingbordet hade näst flest representanter vid sitt bord, 36 personer är inte illa! Vilket jubel det blev från andra sidan rummet där allt skönt driftingfolk satt när detta nämndes på scenen.

Galan drar nu igång och pris efter pris delas ut, som tidigare år delas priser ut både till de nominerade vinnarna samt att det lottades ut vinster till publiken, vilket är ett härligt sätt att engagera samtliga besökare på.

Jag tänkte ta upp de pristagare som för oss i driftingvärlden är lite extra viktiga.

Jag börjar med Årets team, där priset gick till Mårten Stångberg och hans härliga gäng i Team LoveTap, enda driftingteamet som var nominerade i år i denna kategori. Ett välförtjänt pris till ett team som verkligen satt sin logga på kartan.

Team Lovetap. Foto: Michael Åkerblom Photo

Vidare till årets bästa drifting, här var de nominerade; Johan Andersson, Jim Olofsson, Joakim Andersson och Joakim Grahn. Daniel började presentationen genom att nämna att alla förarna borde bli lite mer stolta över vad de presterar och gör i sin sport, ”då man inte ens vet hur vissa av förarna ser ut”. Detta kan jag bara hålla med om, ni spenderar så mycket av er fritid till en sport som kostar mer än den smakar, men ändå gör ni det och går alltid all in, sträck på er!

Priset delades sedan ut av Långe-Mikael till Johan Andersson, med juryns motivering ”I år föll alla bitar på plats, i en serie där konkurrensen är stenhård och där förarna ständigt blir bättre. Att detta blev årets comeback kan vi alla hålla med om!” Priset togs emot av Max från Mantorp park då Johan tyvärr inte var på plats.

Johan Andersson i mitten, flankerad av Kim Fors och Pawel Korpulinski. Foto: Christer Hägglund

Vidare till årets ambassadör, nominerade var Max Lundgren, track manager på Mantorp Park, Lorens Wastesson, VD på LW Audio, DriftZones egen Stefan Lindgren samt vår PRO Drifter Jim Olofsson. Vinnare av priset blev efter juryns motivering; ”Det finns få som denna säsong har visat sig så starka som denna person. Som gång efter gång reser sig upp även när livet känns som jävligast. En sann förebild för svensk motorsport, därför går priset till Jim Olofsson”

Den våldsamma kraschen i Riga, som krävde en heroisk insats av Jim och teamet för att göra bilen i körbart skick igen. Foto: Stefan Lindgren

Jim är dessutom Sveriges ende heltidsdriftare för er som råkat missa detta. Jim iklädd en helgrön kostym drog upp flera av sina vänner inom driftingen på scenen och berättade hur mycket de betyder för honom, utan dem hade de inte varit möjligt att vara där han är idag.
Han berättade även hur stort steg det var och vad man får offra för att kunna ha driftingen som ett heltidsyrke.

Mitt under galan bjöds vi även på en liten duell, Mikael-Duellen hade GreenLight gänget döpt den till. Driftingens egen Långe-Mikael och time attacks långe Micke bjöds upp på scenen, de skulle fylla munnen med marshmallows, en efter en och efter varje bit säga vad de representerar, alltså ”drifting” eller ”time attack”. Kan ni gissa vem som vann? Vår Långe-Mikael så klart!

I Årets företag fick vi glädjande nog se vår långvariga samarbetspartner 59 North Wheels ta emot pris. Jätteroligt att se att Markus Siverskogs hårda arbete uppmärksammas!

Sista priset jag vill berätta lite mer om, är ett pris vi redan skrivit om för några dagar sedan, DriftZone Årets media på GreenLight Galan för andra året. Men vi på DriftZone är så enormt stolta att även i år få stå som vinnare för Årets Media. Priset tillfaller inte bara oss som arbetar med DriftZone, priset går även till alla er, läsare, förare, arrangörer, sponsorer, familjemedlemmar, ja alla ni som engagerar er för att på ett eller annat sätt göra DriftZone till den levande och växande sajt den är. Med dagliga uppdateringar och både E- och papperstidningar som skapas för att sprida driftingen. Utan att ni alla tar er tid att svara på våra frågor, eller läsa våra texter hade inget av det här varit möjligt. Vi gör detta på vår fritid för att vi vill sprida den fantastiska motorsport som driftingen är, och så även ni! Så stort tack till er alla och grattis till oss alla.

Foto: Mattias Jönsson

Mattias Jönsson tog emot vårt pris och gjorde detta med bravur! Då galans livesändning under kvällen tyvärr inte fungerade som den skulle, satt jag kvar i publiken och med spänning sände prisutdelningen live så att mina kära kollegor som ej kunde vara på plats, kunde få ta del av stämningen. Det märktes att DriftZone har växt rejält bara genom att vara på plats detta år jämfört med förra, vilka applåder ni andra gav oss, stort tack för detta!

Sist men absolut inte minst vill jag lyfta en händelse under gala som är så otrolig vacker.
På slutet auktionerades det ut tavlor, där värdet oavkortat gick direkt till Cancerfonden.
Det var riktigt fina tavlor med motiv på olika bilar av olika bilfotografer såklart.
Men en tavla stack ut lite extra, tagen av fantastiska Amelie ”Papparazzi” Abrahamsson. Det var stora frågetecken om vad bilden egentligen föreställde, men när den presenterades som ett motiv taget på en betongmur full med walltaps från SM-deltävlingen i Skara, fylldes Folkets hus med jubel. Inte nog med det, tavlan drog in inte mindre än 12.000 kr till Cancerfonden, över tre gånger så mycket mer än de andra tavlorna som såldes under kvällen. Och vem ropade in den? Långe-Mikael och Jim Olofsson så klart! En fantastisk gest som säger så mycket, som även får avsluta min sammanfattning av denna härliga galakväll.

Tack GreenLight Magazine för en otroligt trevlig kväll, på återseende.

Text: Nina Josefsson – DriftZone.se
Foto: Michael Åkerblom, Christer Hägglund, Stefan Lindgren – DriftZone.se, Mattias Jönsson