Häggbom och Östensson mästare i Övre Norra distriktet

0
647

Äntligen är de här, resultaten från FM och DM i Övre Norra distriktet. Vilken fenomenal säsong det har varit, spännande välorganiserade tävlingar och en hel del nya ansikten ute på Pite Dragway!

Albert Häggbom under säsongspremiären på Pite Dragway
Foto: Emil Åhman

Jag är medveten om att jag sköljer lovord över SHRA Luleå varje gång jag kan, men det är av en god anledning, de sköter det här fantastiskt bra!

Sverigecupen har varit ledordet inför den här säsongen, och tack vare den har vi fått se ett par långresenärer på våra tävlingar vilket har lett till en mångfald i förardeltagandet och extra spänning för åskådare!

Men på sidan av den tävlingen så finns det även DM och FM (Distriktsmästerskap och Förbundsmästerskap). I dessa tävlingar räknas poängen från våra tävlingar i Övre norra och årets tävlingar var Northern Race Fest på Pite Dragway i början av säsongen, Lycksele Motorvecka och avslutningsvis Autumn Drift Fest på Pite Dragway.

I FM serien där Modified förarna rumsterar har det varit väldigt många förare jämnfört med föregående år. 14 stycken glada amatörer finns med i tabellen och det har varit spridda skurar i poängfördelningen med många förare som pga en eller annan anledning bara kunnat delta i en eller två av tävlingarna.

Pontus Östensson under Motorveckan i Lycksele
Foto: Katrina Greenwood, www.polymoog.se

Men vinnaren Pontus Östensson i sin röda e46 Sedan åkte på alla tävlingar och placerade etta på Northern Racefest, tvåa i Lycksele och slutligen trea i sista tävlingen i Piteå, välförtjänt vinnare som kört stadigt och konsekvent hela säsongen.

Tvåa kom Olof Eriksson, rattandes en Volvo 945. På tredje plats har Nykomlingen Joakim Wikström i sin okonventionella Mercedes disel som nätt och jämnt besegrade Elias Ålund på sista tävlingen i Piteå.

I DM (semi-pro, pro-int) var det desto tightare, 20 poäng skiljer första och tredje plats så det har varit nagelbitande att vänta på sammanräkningen från Lars Shöden. När listorna äntligen dök upp i Facebook-gruppen så kan vi se att Albert Häggbom skrapade ihop precis tillräckligt med poäng för att plocka hem första pris, bara 7 poäng före tvåan Joel Andersson in stridsvagnsvolvon och 20 poäng före trean Marcus Larsson i den skönsjungande m50 200sx:en.

Albert har briljerat den här säsongen och en vinst i DM övre norra kanske inte skiner lika skarpt som hans placering i RM, men det är på hemmaplan som många sponsorer vill synas och det har inte varit något bekymmer för Albert som varit med och battlat i alla tävlingar.

Prisutdelningen kommer att ske i Arvidsjaur i slutet på oktober och Lars Schöden vill gärna se att alla som fått placering kommer dit och tar emot sitt pris!

Text: Emil Åhman – DriftZone.se
Foto: Emil Åhman – DriftZone.se, Katrina Greenwood – www.polymoog.se
Omslagsfoto: Henrik Andersson – DriftZone.se