Henrik Erlandsson: ”Allt började när jag mekade åt internetbrorsan!”

0
743

Den 14 oktober var det frikörning på GTR Motorpark. Bland bilarna på plats syntes bland annat en vit Volvo 760 med Henrik Erlandsson bakom ratten. Enligt honom själv är han en ”glad frikörningsamatör som gör så gott han kan”, men körningen imponerar och DriftZone tog kontakt med honom för att höra lite om vem han är och vad han gör, hur det kom sig att han började köra drifting och om planerna för framtiden.

Hur har din sommar 2017 sett ut?
– Det har varit en bra sommar tycker jag! Jag har haft en fungerande bil mest hela tiden, och det har blivit mycket tid bakom ratten.

Hur kom det sig att du började med drifting?
– Allt började nog på allvar i samma veva som jag började meka åt min ”internetbrorsa” Christian (Erlandsson, reds anm.) när han var iväg på tävlingar. Så jag har nog hållit på de senaste tre åren med drifting själv nu.

Internetbrorsa?!
– Haha, jo men alla på Facebook osv tror ju att vi är bröder!

Har du några tävlingstankar själv också?
– Ja, det vore grymt kul att testa på tävlandet, men i nuläget kommer jag fortsätta med frikörningarna. Främst på grund av att bilen inte är godkänd att tävla med och det är för mycket jobb att få den godkänd tyvärr. Men vi får se!

Berätta lite om bilen?
– Bilen är en Volvo 760 med en 2jz under huven, en 6-växlad bmw-låda och en delad bakvagn med bmw-diff. Plastdörrar, bagagelucka och bakskärmar. Jag började bygga bilen innan jag hade en tanke på drifting och tävlande. Jag byggde för att det var kul, och gjorde de jag kände för vilket jag får igen för nu.

Vad är det som saknas för att den ska vara godkänd att tävla med?
– Fjädertornen fram är inte original, buren är felkonstruerad för tävling plus massa annat småtjafs som gör att det kommer krävas mycket jobb för att få den godkänd för tävling .

Jag förstår. Hur ser planen för vintern ut då, kommer det göras något speciellt?
– Vintern ska ägnas åt att bygga färdigt garaget här hemma så det blir enklare att meka bil . Finns det tid så ska bakvagnen ses över för den har börjat bli rejält ledsen efter sommaren .

Några speciella planer för nästa sommar?
– Har inte tänkt så mycket på sommaren ännu, men troligen blir det så mycket frikörningar plånboken tillåter!

Några sista ord innan vi avrundar?
– Det finns ju alltid en hel hög med personer som gör denna hobbyn möjlig. Ni vet väl vilka ni är, ingen nämnd, ingen glömd men ett extra tack till Christian Erlandsson, Herr & Fru Kloma och Anders Blomberg!

Med det tackar vi Henrik Erlandsson för pratstunden, och vi ser fram emot att se honom på banorna nästa sommar!

 

Text och Foto: Erika Näsberg, DriftZone.se