Hultsfred MK – Årets arrangör 2018

0
837

För andra året i rad vann Hultfreds MK pokalen som årets arrangör. Att vinna två år i rad kräver lite extra och nu är det dags att kolla hur de jobbar för att utveckla verksamheten vidare.

Vi kan utlova att de är seriösa och inte ligger på latsidan. Läs hela reportaget och glöm inte att vi alla är en del i driftingens utveckling och kamp för att bli en seriös motorsport.

Ni vann pris för andra året i rad som årets arrangör.
-Ja, det är en riktigt bra bekräftelse på att vi är på gång och utvecklas. Små ingrepp ger stora resultat.

Vad har ni för planer för framtiden?
-Vi har väldigt många planer inför säsongen och många långtidsplaner. I nuläget får vi se hur mycket vi klarar av att ro i land till denna säsong. Det är väldigt stora ekonomiska utgifter som ska rymmas i vår budget för att kunna förverkliga allt.

DriftZones Stefan Lindgren överräcker 2018 års pris till ordförande Richard Loord.

Vad ser ni själva som ert största utvecklingsområde?
-Vårt största utvecklingsområde som vi skall försöka fokusera mer på nu är publiken samt marknadsföring. Vi har lagt 100% av vårt fokus och ekonomi för att få förarna att trivas och återkomma till oss. Nu ska vi inte slappna av med att vara förarna till lags men vi har inga riktiga sittplatser för vår publik och det är någonting som vi måste ordna nu när vi går upp i arrangörsnivå. Även marknadsföring är viktigt. Vi har med oss driftingsverige men vi måste fokusera lokalt. På närområdet.

Hur känns det att arrangera SM på er egna bana?
-Att arrangera SM är ett grymt tillfälle för oss att komma ut på marknaden. Det är en stor utmaning, men jag tror vi fixar det galant. Vi har planerat och har börjat styra upp allting redan nu.

Strax efter att DriftZone intervjuat Richard så meddelade för Hultsfred Drifttrack på sin Facebook sida att de hade en liten nyhet.

De kommer att öppna upp banan. Syftet är att få träffas, sladda och framförallt få bort busåkandet i samhället.

Utdrag från Hultsfred Drifttrack Facebook-sida: 

”Vår grundtanke med Hultsfred Driftrack är och kommer alltid att vara densamma. Att kunna motverka busåkandet samt olyckorna som kan bli. Vi vill inte att Drifting blir sammankopplat med olagligt sladdande på stan och sen vill vi framförallt inte att ni eller andra kommer till skada. Och det verkar finnas ett behov av att våra grindar öppnas upp några gånger under vinterhalvåret också. Det handlar om någon kväll i veckan eventuellt helgdag.Vi jobbar nu med olika aktörer för att kunna ni skall kunna köra hos oss till en symbolisk summa. Är det någonting som du skulle vilja vara med på ? Ingen publik. Enkelt och roligt precis som det skall vara. Mer info kommer senare.”

Vi på DriftZone tycker detta initiativ är mycket bra för driftingen i Sverige. För att få bort den stämpeln som drifting har så behöver fler ta efter Hultsfred Drifttrack och värna om att körningen sker på anvisad plats och med säkerhet i fokus. 

Drifting på gatan och publicering av bilder och filmer där man gör burnout eller kör drifting på allmän väg kommer inte få folk att ändra uppfattning om drifting som en seriös motorsport. 

Text: Björn Billsten – DriftZone.se
Foto: Nina Binn Josefsson, Christer Hägglund, Björn Billsten – DriftZone.se