Hunter Taylor: ”En dag skulle jag vilja vinna över Fredric Aasbø!”

0
467

Drifting är en värld skapad av män, men här pratar jag med en av tjejerna som slagit sig in i den. En tjej som inte tar någon skit, och som är redo att visa att hon tillhör den driftingvärlden.

Hunter vid Gatebil Rudskogen nyligen

Bra gjort på att ta dig till final i Mo-i-Rana. Hur känns det?
-Att ta mig till finalen i Mo-i-Rana gjorde att jag kände det som om jag verkligen har kommit långt. På bara åtta Gatebil med drifting i stort sett, till att gå fram till final i en tävling kändes som en dröm och jag stannar inte där!

Du är en tjej i en mans värld. Är det svårare för en kvinna att lyckas med det?
-Jag tänker tillbaka att förr så var det svårare för kvinnor i motorsport att bli ”accepterade”. Idag vill folk dock se kvinnor i sporten från det jag har upplevt och när du har hjälm på dig, är könet inte viktigt längre. Det är det häftiga med motorsport, det handlar inte om styrka, det handlar om tekniska färdigheter bakom ratten. Kvinnor har alla chanser att slå pojkarna!

Får du kommentarer om det?
-Jag blir frågad hela tiden om det är svårt att vara kvinna som driftar, eller om jag stöter på många ”haters”. Ärligt talat gör jag sällan det, de flesta av mina anhängare är väldigt uppmuntrande och det är så upplyftande. Det får mig att vilja drifta hårdare och hårdare varje gång jag kör.

Vad har du gjort för att komma dit du är idag?
-Jag har kommit där jag är idag genom att ha en sann passion för att drifta och ha förtroende för mig själv. Självklart, om det inte var för Fredric och ett team av vänner som hjälpte till att bygga Supran, skulle det förmodligen fortfarande vara en fantasi. Tack vare dem har jag fortsatt strävat efter att lära mig något varje gång jag kör på banan. Jag kommer alltid att vara ödmjuk med människor, sponsorer och vara snäll mot mig själv. När jag gör fel vet att det är ok, lär jag mig vad jag inte ska göra och tillämpa det till nästa gång jag kör. Det är otroligt viktigt att ha kul och ta saker som de kommer. Att vara underdog är kul! Jag skäms aldrig för att se ut som en amatör.

Berätta om din bil.
-Min bil är en Toyota Supra MK4 från 1993. Den har en 2jz GTE VVTi-motor med 700hk och en BorgWarner EFR8374 Turbo. Det byggdes av en grupp vänner som en gåva och drivs nu av Frankenstein Garage, som drivs av Dag Johnson och Andreas Thorsen. De är fantastiska mekaniker!

Grattis till ditt kommande bröllop. När är den stora dagen?
-Tack så mycket! Fredric och jag är otroligt glada för vår framtid som man och hustru. Vi planerar att gifta oss sent nästa sommar, eftersom det är mycket att planera runt våra upptagna scheman.

Vad har du för tips till unga tjejer som försöker komma in i driftingvärlden?
-Tjejer, damer! Kom ihåg att ingen kan stoppa dig från att jaga något du älskar och har en passion för. Ha förtroende för dig själv, dina mål och sluta aldrig ställa frågor. Den här världen behöver fler fantastiska kvinnliga förare! Om du vill komma igång börjar du med en driftingskola här i Norge som heter Drifting Skolen. De har en kurs för alla tjejer som är perfekt för att starta din resa. Även under vintermånaderna kan du träna på vissa sjöar, det den bästa övningen du kan få annat än att köra lite gokarting och simulatorkörning

Vad är dina planer för framtiden?
-Mina planer för framtiden är att fortsätta att få erfarenhet bakom ratten. En dag skulle jag vilja vinna en tävling, köra runt i världen, undervisa och inspirera andra och förstås vinna mot Fredric Aasbø! Vi vill också ha barn inom de närmaste åren, jag ser fram emot varje sekund av det.

Text: Annicka Tengquist – DriftZone.se
Foto: Björn Billsten, Christer Hägglund – DriftZone.se