Ingvaldssons främsta tanke om säsongen 2020 är att stå på pallen

0
84

Den tredje föraren som fick besök var Johan Ingvaldsson. Johan är en 29 årig grävmaskinist som bor 500 meter ifrån sitt garage i Tingsryd, Småland.

Johan möter upp utanför garaget, det duggar lite lätt och vi börjar diskutera hur bilderna ska tas och samtalar om vad som har hänt sedan sist vi sågs.

Garaget innehåller en pelarlift och bredvid Johans tävlingsbil står hans M3 E36 cab, som väntar på härliga glassrundor och sommarkvällar längs med de många snirkliga vägarna runt Tingsryd. I garaget står även en orange E36 som kördes i RM 2017. Den ser redo ut under huven men ett nytt kjolpaket väntar på lite lack.

2019 placerade sig Johan på en delad fjärde plats. Johans tankar om den kommande säsongen 2020 är att stå på pallen i framförallt SDC. Han tänker även köra Påsksladden vilket blir hans andra gång. Annorlunda för detta året är att Påsksladden kommer att vara en NEZ-tävling men där medverkan beror på meriterna från året innan.

I oktober 2019 var Johan med om en olycka med en vedmaskin vilket resulterade i två försvunna fingrar. Detta gör att han förmodligen behöver göra vissa anpassningar bilen framöver, vilket han inte hunnit prova i dagsläget.

”Jag har inte testat något vidare mer än att köra den på och av släpet så det är handbromsen i så fall, om jag behöver ändra utväxlingen på den. Sen kommer det att bli en fördel med en riktig sekventiell låda”.

Detta ser inte Johan som något problem utan bara som möjligheter. Rehab har gått bra och Johan ser mer möjligheter än hinder.

Uppgraderingar som ska göras på bilen är nya stötdämpare bak, Johan kommer köra med tvåvägs istället. Även en ny växellåda, Sellholm MPG, är tanken. Annars tycker han att bilen fungerade mycket bra under 2019 och det var i stort bara att byta däck och hälla på bränsle.

Hur kom du in i SM? Hur har det första SM-året varit? (Fråga från Tim Persson).
”Jag blev 5:a i RM och de tog in de 10 första som fick möjlighet att gå upp i SM. Min tanke var att inte göra det från början just på grund av ekonomin för det blir helt annat. Jag har fått byta alla fälgarna eftersom man ska ha mycket bredare däck och det blir en annan prisklass. Men det har gått bra annars och det har gått runt. Sen blev jag ju 4:a förra året, delat fjärde plats med Felix Lindvall. Det var riktigt grymt kört av honom. Jag tycker det har gått bra och jag trodde ju inte det. När man hoppar upp från ett RM och sen ska köra SM så trodde jag inte att det skulle gå så bra. Det är ett väldigt stort hopp. Sen var det mycket av startfältet med från året innan i SM hoppade ju av så det blev en jädra omkastningar där. Egentligen var det ju de flesta RM-åkarna som hoppade upp till SM.

Frågan Johan vill ställa till Daniel Ahlstedt är:
Varför åker inte du SM i år?

Text: Amanda Ewesson – DriftZone.se
Foto: Björn Billsten – DriftZone.se