Kim Feldthusen, ny SGA för drifting i Göteborg

0
486

Driftingen på västkusten har varit lite slumrande i förhållande till resten av landet. Det har funnits ihärdiga förare, men klubbar och banor har det varit sämre med. Men nu ser vi en förändring!

Som en del i den här förändringen så har Svenska Bilsportförbundet också nu fått en SGA, Sportgrensansvarig, för drifting i Göteborgs Bilsportförbund. Det är såklart jättebra att det finns en person som bland annat håller ihop kontakten mellan klubbarna i distriktet och förbundet, och vi ser i andra distrikt där en engagerad SGA verkligen gör skillnad för sporten i distriktet. Vi blev nyfikna på denne SGA, Kim Feldthusen, och kontaktade honom med några frågor.

Kim, du är alltså ny SGA i Göteborgsdistriktet. Hur hamnade du på den här positionen?
-Jag såg det som en möjlighet att hjälpa till med detta i Göteborgs Bilsportförbund eftersom det inte funnits någon SGA tidigare.

Jättebra, en viktig position att fylla förstås. Hur ser du på driftingen i Västsverige de senaste åren?
– Ja, driftingen i Västsverige har ju varit väldigt liten. Är inte tillräckligt insatt för att svara så många år tillbaka i tiden, men av de åren jag haft intresse har det ju inte funnits något vidare alternativ.

Just det senaste året så har det ju hänt mycket, med banor som planeras i Lidköping och Borås bland annat. Hur ser du på den utvecklingen?
-Jag tycker det är jättebra att det kommer alternativ för oss som bor här i Göteborg och närliggande städer. Jag är själv med i ledningsgruppen för banan i Borås och vill hjälpa till att driva och utveckla banan och anläggningen så det kan bli ett långvarigt alternativ för att utöva vår sport på.

Ser du möjligheter att ännu fler klubbar tar chansen att ta in drifting i sin verksamhet?
-Absolut, ju fler klubbar som är verksamma och driver saker och körningar är positivt.

Nämn en fråga som kommer att vara viktig för dig, som du kommer att driva.
-Jag kommer från en ganska lång bakgrund inom både karting och dragracing och har många gånger upplevt att tävlingarna inte är för ”alla”, det är något jag vill arbeta för.

Drifting för alla och fler banor att köra på inom distriktet är alltså några saker som Kim Feldthusen kommer att jobba för. Vi från DriftZones sida kommer att med med stort intresse följa utvecklingen.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Nico Bremnes – Photo’s By Nico