Långväga gäster på säsongspremiären för Bus1 på Mittsverigebanan

0
393

Det blev en lyckad premiär för Bus1 på Mittsverigebanan när säsongen drog igång igår kväll. Varje onsdag fram till slutet av augusti kör man med lite olika teman.

Olle Olssons Audi RS5

Redan innan hade man utlovat att Olle Olsson skulle besöka banan för att visa upp den Audi RS5 i driftingutförande, som bland annat tidigare synts på Elmia i Jönköping.

-Det är första gången på riktig bana med bilen, berättar Tobbe Hising, som är en av Olle Olssons kollegor.

-Vi har kört på Elmia, ett event med Berners i Östersund och sedan provkört en del, fortsätter Hising, men det är första gången på riktig bana.

Tyvärr verkade bilen inte få upp den rätta ångan, och det var många varv som gick till stor del helt utan drift. Senare på kvällen såg det bättre ut, och vi hoppas att bilen får komma till sin fulla rätt på Mantorp Park nästa vecka, som är nästa tillfälle att se det snygga bygget.

Mathias Johansson

Förutom jämtlänningarna, som bara har ett 20-tal mil till Mittsverigebanan, så kom det långväga gäster i form av Jimmy Gustafsson och Mathias Johansson. Jimmy reste de ca 45 milen från Piteå för en kvälls körning på banan.

Jimmy Gustafsson

-Jag följde med Mathias ner. Man är ju liks ledig imorgon, berättade Jimmy glatt. Och glada blev också många i publiken, då det var full mutter från första stund med dessa två herrar.

Herman Jansson

Herman Jansson, en av Bus1:s verkliga stammisar, fanns på plats och bjöd i vanlig ordning på god underhållning, liksom Peter Eliasson med sin ljusblå Mercedes diesel.

Peter Eliasson

Förutom drifting så bjuds det också på motorcyklar och banracingbilar.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se