LinnPetrine Knutsen: ”Jag älskar att vara en del i driftingfamiljen”

0
812

Denna artikel handlar om en Norsk tjej, som startade sin resa inom driftingen 2016. Inför nästa säsong så har hon bestämt sig för att börja tävla i den Norska Pro2 klassen. Hennes namn är LinnPetrine Knutsen, 30 år och bor i Eidsvoll, Akershus.

Vi såg henne redan 2017 på Gatebil, sen när vi såg henne igen 2018 under både Gatebils event och under Discodans som kördes på GTR Motorpark, så bestämde vi oss för att kontakta henne och lära oss mer, vem är hon och vilka planer har hon.

Berätta lite om dig själv?

– Jag är 30 år ung, jobbar på Ford, Sulland, Jessheim. Älskar i princip allt med en motor som dessutom går snabbt. Kommer från Engerdal kommune i Hedmark, men bor numera i Eidsvoll, Akershus.

Hur kom du in på drifting och hur länge har du kört?

– Jag vart introducerad i drifting under sommaren 2016.. Körde mitt första varv i min RHD Nissan Skyline R33 på Gatebil Mantorp, men första gången jag verkligen körde drifting var i septemeber 2017 på Gatebil Rudskogen. Så jag har inte kört drifting mer än drygt ett år.

Berätta lite om din bil?

– Min bil är en RHD (Högerstyrd) Nissan Skyline R33, motorn är en RB26. Just nu så utvecklar den 400 hp, men jag planerar att uppgradera den till nästa säsong. Så vi får se om den får lite mer hästar då.

Vilka planer har du i vinter?

– Min plan är att uppgradera bilen med nytt styrvinkelkit, göra en del förändringar på motor och kylsystem och bygga ny front. Bilens front gick sönder efter en stor krasch i augusti. Jag hoppas på att få tid till iskörning också, i Norge och Sverige för mer träning.

Kommer du att tävla nästa säsong?

– Min plan är att köra i Norge Cupen Pro2 klassen, men jag kollar även upp om jag kan köra åtmistonde en deltävling av Queen of Europe, om min planering går som jag hoppas.

Vilka andra evenemang kommer du att köra under 2019?

– Under 2019 så planerar jag att köra DiscoDans, som är ett grymt event som jag körde 2018. 2Fast i Frøya och Gatebil Mantorp samt Gatebil Rudskogen.

Vilka mål har du för den närmaste framtiden?

– Mina mål är att bli mycket bättre tekniskt som förare och hela tiden utveckla mina förmågor. Jag vill också få med fler tjejer att börja med drifting, det är något jag jobbar med hela tiden.

Jag vill säga ett riktigt stort tack till alla som hjälper mig nå mina drömmar, utan Er så skulle jag inte kunna hålla på med detta. Stort tack till alla mina partners och vänner.

Jag ser verkligen fram emot den nya säsongen samt chansen att möta nya personer, jag älskar att vara del i drifting familjen.

Vi tackar LinnPetrine för pratstunden och önskar henne ett stort lycka till, vi kommer att följa hennes resa.

Text & bilder: Henrik Andersson, Driftzone