Lyckad träningsdag på Hamrebanan

0
52

I lördags genomfördes en träningsdag med tio inbjudna förare på Hamrebanan i Hedemora. Bakom träningen låg Joakim Andersson och Andreas Staberg med team, man kan summera träningsdagen som mycket lyckad.

I rådande Coronatider är det ont om körningar i Sverige. Det har varit några få körningar och Peter Sandström håller igång sina DriftBash, men i övrigt är det svårt att hitta körtid. I och med bristen på körning anordnades en träning på Hamrebanan utanför Hedemora för tio inbjudna förare. Vi på DriftZone fick närvaro trots att träningen var stängd för besökare. Det var vårt första besök på Hamrebanan och vi blev positivt överraskade över anläggningen.

Mathias Johansson och Joakim Andersson i en av många ”battles” under lördagen.

Inledningsvis släpptes förarna ut på en och en på den lilla tekniska banan, men efter ca en timma var det ”twinbattles” för hela slanten. Det var en helt perfekt dag för förarna som var på plats, de fick i princip så mycket sätestid som de ville och hade däck för.

Pontus Hartman passade på att träna på Hamrebanan i väntan på att Drift Masters ska köra igång.

Nu när säsongen ser ut att bli lite sönderhackad är dessa tillfällen perfekta för att få extremt bra träning. Redan nu pratar arrangörsgänget om flera tillfällen under sommaren innan man vet hur det blir med tävlingssäsongen. En sak är säker, DriftZone kommer att komma tillbaka till Hamrebanan!

Text & Foto: Stefan Lindgren – DriftZone.se