Martin Frejd: ”Man är sugen på att komma lite längre än vad man gjorde förra året”

0
136

Martin Frejd är 25 år och bor i Vimmerby i Småland. Till vardags arbetar han som säljare på Vimmerby Prefab Betong AB. Martin har hållit på med drifting i 4 år och detta blir hans tredje år som tävlande.

Under säsongen 2020 lutar det åt att Martin ska köra SM, Påsksladden och Iron Drift King i Tyskland. Det är de tävlingarna och eventen som Martin är antagen till och det var så tankarna gick när DriftZone träffade honom under garageturnén i slutat av februari.

”Det ska bli intressant. Man är ju sugen på att komma lite längre än vad man gjorde förra året. Vi är nöjda med förra årets resultat men hade gärna kommit bättre”.

Att köra på Fällfors tycker Martin ska bli intressant eftersom det är en ny bana som inte många hunnit köra på än och en bana som har satsat väldigt mycket pengar. Det är en snabb bana som Martin tror är bättre än Mantorp. Han är inte jättemycket för att köra de stora banorna där det bara ska gå fort. Då menar han han att hellre kör banor som Hultsfred med mycket betong, då han har någonting att följa. Vidare menar Martin att han tycker det är lättare att följa betongen än till exempel koner.

”Det blir lättare att följa tycker jag och man ser hela linjen hela tiden känns det som och då blir jag väl lite mer bekväm i det”.

Om bilen berättar Martin att den blir exakt likadan som förra året. Det enda som skiljer är att de kommer att sätta in en torrsump. De kommer också att bygga en ny motor och behålla den befintliga som reserv. Nästan hela bilen är byggd med ny plast. Ny huv, dörrar, bakskärmar, baklucka och bakstötfångare. Förutom det är det inga större förändringar på bilen. Martin gjuter själv allt på bilen men menar samtidigt att det är något som han helst inte vill göra själv. Teamet har gjutit sina egna grejer i två säsonger nu och de börjar komma till att de känner att det är bra grejer.

”Det är inte kul att gjuta. Det är kul när man får se den färdiga produkten och man är nöjd med den men det tar väldigt lång tid innan man kommer dit”.

Martin har sitt garage på samma område som han arbetar på. Hans pappa äger företaget och sponsrar teamet en del samt ger honom tillgång till ett rejält betonggarage som är både väl isolerat, uppvärmt och ljudisolerat.

Frågan som Rasmus Blom hade till Martin var:
När kommer du och hälsar på i garaget?

Denna frågan blev besvarad redan på besöket hos Rasmus, eftersom Rasmus och Martin känner varandra. Martin dök upp i garaget hos Rasmus i slutet av vårt besök så vi hann prata lite innan färden gick vidare mot Martins garage.

Text: Amanda Ewesson – DriftZone.se
Foto: Björn Billsten – DriftZone.se