Mattias Bengtsson: ”En ära att vinna Årets nykomling!”

0
1216

En av vinnarna på den första upplagan av DriftZone Awards var vinnaren av 2017-års RM, Mattias Bengtsson. Vi ville höra med Mattias hur han uppfattade att bli utvald till Årets nykomling på galan.

Först och främst hur känns det att vinna titeln Årets nykomling på DriftZone Awards?
-Enormt glad att få äran att vinna årets nykomling.

På Facebook och Instagram så verkar det som de flesta drifters bor i sina garaget och förbereder sina bilar inför kommande säsong. Är det likadant för dig? 
-Nja, är i garaget så mycket jag kan, men min okända magsjukdom sätter dessvärre stopp för det just nu. Har däremot inga tvivel alls på att bilen kommer ihop till första deltävlingen på Elmia i år. Det värsta är att dom inte hittar vad det är.

Det låter väldigt jobbig, antar att den sätter stopp för mycket.
-Ja jo, den gör ju det.. fick gå och lägga mig mitt i motorbytet uppe i Gröndal då jag knappt kunde stå/sitta eller ligga… ändå så får man all cred för jobbet när det är mitt team som gjort allt för mig.

Vad blir det för ändringar på bilen?
-Det blir inte jättemycket ändringar av bilen. Den största förändringen är att bygga om från s13 till s14a front. Utöver detta blir det ett 2jz block istället för 1jz samt lite rör för att komplettera buren för SM.

Vad har du för mål inför kommande säsong? 
-Målet är att ta mig igenom säsongen utan några större bekymmer och att placera mig bland top 32.

På Instagram har jag läst att ni blir två stycken som köra i teamet.
-Precis, Andreas ska börja köra med sin Supra i år också. Dessvärre blev han inte uttagen till RM, så det får bli Sverigecupen för honom.

I början av sommaren hade du en nystripad bil med texten Sideways Union och under RM var den utbytt mot Japtuning. Vad beror detta på?
-Sideways Union kan man säga är vårt kompisgäng. Dekalerna byttes ut mot JapTuning i somras för att Stefan på JapTuning valde att börja sponsra oss, så vi kör numera för JapTuning Drift Team. Sideways Union finns fortfarande kvar, men är bara lite i skuggorna.

Vad anser du är din bästa egenskap när du kör drifting?
Min bästa egenskap, den var svår… Att jag kör med huvudet och inte högerfoten som jag brukar få höra hemma. Det kan man väl säga är en bra egenskap.

Vem är dina förebilder inom drifting? 
-Forrest Wang, utan tvekan! Wang ska komma tillbaks och köra Formula Drift i år, så det blir ett par långa nätter!

Mattias vill tacka sina sponsorer JapTuning och Redovisningsgruppen Hbg AB och hälsar alla drifters att det kommer bli ett sjukt bra år!

Text & foto: Björn Billsten – DriftZone.se