Mattias Österlund Memorial Challenge 2019

0
324

Under lördagen så var det återigen dags för Mattias Österlund Memorial Drift Challenge på Råhällan. Denna dag är ett återkommande evenemang som äger rum en dag varje år, för att hedra Mattias, en av de tidiga driftingpionjärerna. 

Foto: Elin Molander, driftzone

I slutet ut av 2015 så gick Mattias Österlund bort i sjukdomskomplikationer. 2016 så bestämde sig några av Mattias närmaste vänner att träffas en dag på Råhällan för att hedra Mattias på bästa sätt, i däckröken. Under lördagen så var det dags igen för det årliga evenemanget. Solen sken och det blev en fin dag för att hedra Mattias. 

Foto: Elin Molander, driftzone

Ungefär 15 stycken förare kommer varje år och kör för att hedra Mattias, dagen börjar med lite donuts som en hyllning för Mattias, sedan så blir det lite frikörning. In på eftermiddagen så blir det en mindre tävling, som Henke Forsman tog hem i år. Efter detta så blev det dags för lite mer frikörning tills däcken tog slut. 

Foto: Elin Molander, driftzone

– Det känns bra att kunna göra något sådant för en så bra kompis och väldigt omtyckt person som Mattias var. En sådan här dag så kommer alla positiva minnen tillbaka och alla känner hur närvarande han fortfarande är och hur många av oss han påverkat på ett bra sätt, säger Pelle Eriksson, som är en av dem som tog initiativet till att anordna denna dag.

Foto: Elin Molander, driftzone

Text & Bilder: Elin Molander, Driftzone