Mazhar Iqbal har nytt bilbygge på gång

0
203

Mazhar är en Norsk drifting-förare som har hållit på med bilbygge i 5-6 år. Före det körde han Extreme med sin BMW.

Efter ett litet uppehåll i extremkörningen så började Mazhar att sladda och leka runt lite med bilen och insåg att det var riktigt roligt. Därefter så bestämde han sig för att börja med drifting, ett val som han tog för ungefär fem och ett halvt år sedan.

Under året som varit så har han kört mycket och bilen har varit solid och till största delen har den fungerat bra. Det har varit lite småsaker som strulat men det ska fixas till nästa år.

När jag pratade med Mazhar på Oslo Motor Show så var det tal om att han skulle börja med ett nytt projekt, som vid den dagen hölls hemligt. Projektet avslöjades senare på Oslo Motor Show och presenterades av Fredric Aasbø.

Projektet som han alltså skulle börja med var att bygga en ny bil. Bilen har utgångspunkt i en VW Golf 7 och den ska byggas om och bli konkurrenskraftigare än någon bil han tidigare haft. Planen är att bilen ska vara körklar till säsongen 2021.

Nästa år så ska den fortsätta att bygga bil men Mazhar hoppas kunna åka och titta på Gatebil och andra mindre träffar ändå.

Har du något mer du skulle vilja säga?
-Jag skulle vilja tacka mina sponsorer för allt, säger Mazhar.

Text: Elin Molander – DriftZone.se
Foto: Elin Molander – DriftZone.se