Mecia, vår första Diamantpartner

0
910

Vår första diamantpartner är Mecia i Hallstahammar. Vi ville berätta lite mer om vad Mecia gör och kontaktade Tobias Mårtensson.

Denna artikel är ingen annons, men handlar om en av våra annonsörer.

Tobias, berätta litegrann om Mecia och vad ni gör.
-Mecia är i grunden importör av det tyska varumärket Twin Busch (fordonslyftar reds anm). Sedan starten 2015 så har vi dock breddat vårt sortiment med andra varumärken som Kamasa Tools, Lahega, Beissbarth, Space mm.

Så era kunder är främst bilverkstäder?
-Ja. Vi strävar efter att bli en helhetsleverantör för mindre och medelstora verkstäder. Under sommaren 2016 inledde vi ett nära samarbete med Autoexperten (KGK) för att kunna förse våra kunder med snabba leveranser av verktyg och bildelar. Bildelsförsäljningen har inte dragit igång ännu men har planerad start hösten 2018.

Var finns ni någonstans?
-Vi finns idag i Hallstahammar, drygt 2 mil väster om Västerås. Men vi har plan för att flytta verksamheten till Surahammar under sommaren 2018. Då kommer vi även att öppna butik med verktyg, biltillbehör och större verkstadsutrustning.

Finns det ett eget intresse för motorsport? 
-Jag har alltid varit intresserad av motordrivna fordon. Och alla vi som jobbar på Mecia har någon koppling till motor eller motorsport. I dagsläget har Mecia inget eget stall, och det finns heller ingen plan i närtiden för det. Men vi gillar att sponsra unga extremer inom alla motorsporter.

Varför har ni valt att stödja oss i vår satsning? 
-Valet att sponsra DriftZone var för oss en självklarhet, ert arbete med att belysa sporten har fått en hel del uppmärksamhet. Och vi gillar som sagt alla som gör det där lilla extra.

Har du något driftingevent som fastnat lite extra hos dig? 
-Favoritevent inom drifting har jag inget, men jag gillar att se på sporten, både på TV och i verkligheten.

Vi hälsar Mecia välkommen ombord med oss att föra ut drifting till alla er!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Mecia