Nytt chassi gav nytändning för Team Stripes

0
606

Ett team som fått nytändning inför 2019 är Team Stripes från Värnamo i Småland.

Nytändningen beror bland annat på att de bygger en ny bil inför säsongen. Tack vare samarbetet med sin största samarbetspartner, Bilcenter, så blev det möjligt att bygga på ett Toyota GT86-chassi.

Valet av chassi föll sig naturligt efter många års mekande och jobb med teamets förra bil, som byggdes med speciallösningar. Detta resulterade i att när något gick sönder så var det svårt att fixa till under tävlingarna.

Nu har man valt ett chassi som det finns många delar till och där även fler kör med liknande chassi så att man kan låna om det skulle behövas under tävlingarna.

För övrigt tycker teamet att det är ett konkurrenskraftigt chassi och en snygg bilmodell som många lyckats bygga bra driftingbilar av.

När teamet summerar det gångna året så konstaterar de att 2018 blev den totala motsatsen mot 2017.

Under 2018 gick körningen si och så medans bilen funkade sjukt bra.

Nu arbetas det flitigt och teamet konstruerar bilen efter konceptet mopedstrut och lättmekat. I nuläget står teamet som reserver till GDS och är givna i SM. Om ekonomin tillåter och de blir antagna till GDS så får vi se dem i båda serierna.

Givetvis kommer de köra några Gatebil event också.

Teamet består av Jakob ”Yoshi” Holm, Viktor ”Norrlands Mek och Mustasch” Johnsson, Jesper Ekström Kvastsson, Karl ”RM2020” Edlund och Henrik Johansson.

Henrik avslutar vårt besök med att förtydliga:

”Som familjefar är det inte lätt att bygga en bil på en vinter. Det är helt tack vare teamet som detta fungerar. Alla gör ett grymt jobb. Förmodligen är jag med i världens bästa team och är otroligt tacksam för detta. Sedan vill jag även belysa en annan otroligt viktig person, kanske den viktigaste, min kära sambo.  Med ett stort hjärta tar hon hand om ungar och hem, fyller på med mat i tomma magar och ställer alltid upp.”

Stort tack för erat stöd! 
Toyota Bil-Center i Värnamo AB
Boman Express Logistics AB
Bors Automation & Tool AB
Värnabo Fastigheter AB
CensitAB 
Anderstorp Hydraulik AB
Autoexperten Värnamo
BJ Lack AB 
Spacer.se
Kloma.com
Finnvedens Autolack & karosseri AB
Maxxecu / Maxxtuning AB
Nuke Performance
Gnosjö Trädgård & Handel AB
3M Peltor
Gjuteriteknik AB
VCRacing.se
Sellholm Tuning
Jesper Fager Motorsport

This slideshow requires JavaScript.

Text: Björn Billsten – DriftZone.se
Foto: Björn Billsten – DriftZone.se