Personerna bakom DriftZone: Henrik Andersson

0
443

I dagens presentation ska vi titta på en person som i allra högsta grad påverkat DriftZone från allra första början, nämligen Henrik Andersson från Sala.

Vem är du?
-Henrik Andersson, 46 år ung och kommer från en liten ort i mellansverige (Silverstaden Sala). Började fotografera på allvar 2009 (egentligen 1996 men bara under en kort period då med analog teknik). 2010 drog jag igång en hemsida som kallades redakt.se. Till denna hemsida så skapade jag nyheter och bilder inom många grenar av motorsport, motorsporten har alltid funnits med som ett stort intresse då jag själv körde motocross som liten. Att skriva och fotografera är något jag brinner för och kommer alltid att göra.

Jag kom i kontakt med driftingen 2011 första gången på Gröndal och fastnade direkt, 2012 så började jag alltmer följa utvecklingen av driftingen i sverige. När Stefan kom och frågade om jag ville vara med i Driftzone så var svaret enkelt och snabbt att ge – självklart. Vi hade tidigare diskuterat om att sporten behövde en samlingsplats.

Hur länge har du varit med i DriftZone-gänget?
-Sedan (nästan dagen ett) starten.

Hur kom det sig att du blev med i crew?
-Stefan frågade mig om jag var intresserad, vi har setts flera gånger på diverse events under året innan och vi började även tycka att det borde finnas någon större samlingssida som pushade driftingen i Sverige och Skandinavien. Så när Stefan presenterade sin idé så var jag såld direkt.

Vad har du för roll i redaktionen?
-Hm, svår att svara på…. Jag är med och stöttar i många roller, jag ser till att hemsidan håller sig uppe och att den funkar som vi vill (webmaster), jag fotograferar och skriver artiklar och hjälper till med livestreamen (bakom kameran).

Vad är det bästa med drifting enligt dig?
-Det bästa med driftingen är intensiteten och formatet, sporten är perfekt som arenasport. Du har en kortare sträcka som publiken kan se i princip hela banan. Detta gör att intensiteten är på max hela tiden. Men utöver det så är det faktiskt alla människor i sporten som gör den så suverän, all kamratskap i depån där alla hjälper varandra för att kunna tävla på banan.

Har du någon favorit-driftare?
-Har många favoriter men min största favorit är Fredric Aasbø, han brinner för sporten och är en bra förespråkare. Jim Olofsson är också en bra förespråkare som gärna ställer upp och hjälper yngre förmågor att utveckla sig, MR storpjäxan Rickard Ivars är en frisk fläkt och duktig. Driftbrothers och Erik Kagg med Kaggservice Driftteam, som hjälper till så fort dom kan. Dessa och fler är alla mina favoriter.

Vad är det bästa med DriftZone och hur ser du på den resa vi gjort?
-Vår täckning, vi täcker massor av nivåer inom just drifting, allt från SM, RM till gräsroten och att vi även skriver om internationella händelser.

Resan vi har gjort är brutal och den toppar det mesta, från Elmia i påskas tills nyåret med DriftZone awards så har det varit 100% engagemang. Vår styrka ligger i att vi är flera som hjälper till, utan alla så skulle det aldrig ha fungerat. Toppen av året är när vi vinner priset som årets media på Greenlight Awards – det är vi stolta över.

Favoritminne från 2017?
-Oj har många minnen, men som sagt är ett av de största för mig är när vi tar emot priset på Greenlight Awards. Andra goa minnen är alla glada tillrop man får från publiken när vi är ute på tävlingarna, alltid kul att höra när folk kommer fram och tackar oss för allt jobb vi gör för driftingen – det ger massor av energi och det tackar jag för 🙂

Vad ser du mest fram emot under 2018?
-Att fortsätta höja driftingen och att vässa till allt ett snäpp till, vi kommer att finnas på massor av tävlingar och våra egna förväntningar har höjts rejält – så med hjälp av alla i DriftZone Crew så kommer vi att klättra ännu mer.

Personligen så ser jag fram emot att träffa alla i depåerna runt om i Sverige och Skandinavien…

Foto: Henrik Andersson