Personerna bakom DriftZone: Nina Josefsson

0
506

Turen har kommit att ta vår medarbetare Nina under luppen, se vem hon är och vad som driver henne att jobba med nyheter om drifting.

Vem är du?
-Mitt namn är Nina Josefsson, en 29 årig tjej bosatt i ett litet hus i utkanten av Jönköping. Till vardags arbetar jag som tullspecialist på ett möbelföretag och på fritiden är jag en sån där pysslig typ som gärna stickar och bakar tårtor (när jag inte hänger på bilträffar vill säga).

Hur länge har du varit med i DriftZone-gänget?
-Jag blev en del av den fantastiska DriftZone-familjen i juni 2017, precis i början av högsäsongen.

Hur kommer det sig att du gick med?
-Jag såg att DriftZone sökte folk, tänkte att det lät hur kul som helst, men skulle jag klara det? Tänkte inte mer på det tills min chef skickade ansökan till mig också och sa att jag borde skaffa mig en ny hobby. Jag kontaktade Stefan och efter ett långt och trevligt samtal fick jag chansen att prova på att skriva, sen blev jag fast! Det är så extremt roligt!

Vad har du för roll i redaktionen?
-Jag är skribent, men mitt mål är att även kunna bidra med bilder i framtiden, jag behöver bara öva lite mer först känner jag.

Vad är det bästa med drifting enligt dig?
-Jag är extremt fascinerad av kontrollen förarna har på sina bilar, det är svårt att slita blicken ifrån tävlingarna när de kör tätt tätt i en het battle. Sen kan jag ju inte neka att jag tycker om både däckröken och ljudet som uppstår när de sladdar förbi på banan!

Har du någon favoritdriftare?
-Den frågan är alltid lika svår tycker jag! Jag har dock ett extra gott öga för de lokala driftarna i Jönköping, det finns ett stort gäng förare här som jag hade velat se ännu bättre resultat från på banan framöver. Men som team är faktiskt Drift Brothers lite av mina favoriter. De verkar vara ett härligt gäng med riktigt bra bilkontroll, som dessutom engagerar sig något så enormt för andra förare också. Men de är inte de enda, det är lite tjusningen med sporten, sammanhållningen!

Vad är det bästa med DZ och hur ser du på den resa vi gjort?
-Enkelt! Det är ett så galet härligt gäng i Crew, man kände sig verkligen som en i gänget direkt! Dessutom så älskar jag att det finns människor som, på sin fritid, vill sprida den motorsport jag tycker om som mest!

Engagemanget som mina vänner lagt ner, som resulterat i ett klockrent forum för driftingintresserade och som verkligen gått från noll till där DriftZone är idag, på bara ett år, är rätt svårt att beskriva.

Vilket är ditt favoritminne från 2017?
-Känslan när man för första gången stod på Mantorp Park under Gatebil och inte bara var där för att titta, utan under tävlingen fick kontakta förare och engagera mig i vad som hände. Ett engagemang inte bara för sin hobby, utan för att få sprida fakta till er läsare, vilken känsla! Sen måste jag ju även nämna när DriftZone tog hem vinsten som årets media på GreenLight Galan, vilken upplevelse att få vara där!

Vad ser du mest fram emot under 2018?
-Att få följa den fortsatta utvecklingen av DriftZone! Jag har haft en period nu där tiden inte riktigt funnits där för att engagera mig så mycket som jag önskat. Men jag kan bara blicka framåt och ser fram emot vad nästa säsong har att erbjuda. Jag har även en önskan om att få uppleva Gymkhana Drift på plats uppe i Östersund, så det får bli ett mål för året.

Det är tur att sambon är lika biltokig som jag, så jag får sällskap i bilen under resorna till alla banor jag tänkt besöka under 2018.

Foto: Nina Binn Josefsson