Personerna bakom DriftZone.se – Alexandra Gröndahl

0
732

Nästa DriftZone-medarbetare som får chansen att berätta lite mer om sig själv är Alexandra Gröndahl, som du med stor sannolikhet träffat på eller i alla fall sett om du besökt Sturup Raceway under en driftingtävling de senaste åren.

Alexandra är 31 år gammal och bor i Skurup i Skåne med sambon Mogge, som även han är med i DriftZone-gänget, två söner och två katter. För tillfället är hon föräldraledig men arbetar till vardags som förskollärare med barn i åldern 1-3 år.

Hur länge har du varit med i DriftZone-gänget?
– Sedan början på 2017. En bekant ringde mig och berättade att DriftZone sökte någon i Skåne att samarbeta med. Han kontaktade mig och Mogge och tyckte att vi skulle kontakta Stefan som startade upp DriftZone. Det gjorde vi och kom direkt med i gänget.

Vad är din roll i gruppen?
– Just nu är jag en av fotograferna i Skåne, men jag har skrivit lite också. Förhoppningsvis blir det fler artiklar i framtiden.

Vad är det bästa med drifting enligt dig?
– Adrenalinet! Ruset man får av att stå så nära banan (oftast PÅ banan) och fotografera när bilarna kör förbi i hög hastighet, sidleds och med massa däckrök.

Någon speciell driftare som fastnat hos dig?
– Petter Eriksen, med sin brutala bil med ca 1200 hk och extremt skickliga körstil. Fast Mike, med en otroligt bra körning och sättet han och hans crew alltid är sociala, trevliga och välkomnar en i depån för att sitta och snacka om allt mellan himmel och jord.

Vad är det bästa med DriftZone och hur ser du på den resan under 2017?
– Det bästa med DriftZone är att det är en mäktig resa att få vara med på, där det händer mycket och stora saker. DriftZone har skjutit i höjden på kort tid och det är jätteskoj att få vara delaktig i något så stort och det är också roligt att känna att man är med och hjälper till att få sporten och DriftZone att synas och bli större.

Har du något favoritminne från 2017?
– Hela resan har varit ett minne. Kul att få vara med på något så stort, och förhoppningsvis är det bara början.

Vad ser du mest fram emot under 2018?
– Att satsa ännu hårdare och lyfta driftingen och få sporten att synas ännu mer!

Foto: Alexandra Gröndahl – DriftZone.se