Rapport från Emmaboda

0
188

På olika håll har det synts olika träningsmöjligheter för driftingförare. DriftZone hade möjligheten att medverka i ett under fredagen. Detta anordnades av Pontus Furbring och han styrde upp ett mycket lyckat träningstillfälle. 

Med restriktioner med max 50 personer på plats så pågick det ett gediget förarbete som gjorde att alla förare som anmälde sig, hade möjlighet att ha med ett mindre antal mekaniker mm. 

Det blev till sist 11 träningssugna förare som lastade av bilarna och gjorde sig redo för körning, med undantag för Rasmus Larsson (som ni kan läsa om från vårt garagebesök) som körde hela vägen till banan, la flest varv och sen körde hem igen, med sin följebil som hade däcken på släp. 

Banan var väldigt varierad och gav förarna möjlighet att både träna på snabba initieringar och långsamma svängar. Furbring hade även fler variationer som han skulle vilja testa vid ett annat tillfälle. 

Alla förarna som vi pratade med verkade nöjda och tyckte det var ett lyckat träningstillfälle, med tanke på hur situationen ser ut med serier. En del hade även gett möjlighet för sponsorer att beskåda deras körning. Som en naturlig del efter många timmar i garagen så uppstod det problem, sönderkörningar som man vill ska hända vid dessa tillfällen, istället för när det är tävling. 

Furbring hade kontaktat en av våra medarbetare, vilket möjliggjorde att vi kunde medverka och lyfta fram träningen och ta bilder. Så anordnar ni eller planerar att anordna en träning så hojta till så kanske vi kan vara på plats och bevaka dessa. Vi är gärna där om vi kan och har möjlighet. Med utgångspunkt att vi ingår i de 50 personer som hälsomyndigheten har gått ut med.

Text & Foto: Björn Billsten – DriftZone.se