Recep Kara: ”Det finns intresse för tävlande i NM och GDS”

0
313

Recep Kara är en person som visade upp sig ordentligt och gav bra körning inför den stora publiken på VM i Breisladd, under Gatebil Rudskogen. Han tog en 18:e plats. Vi passade på och pratade med han lite och tog reda på mer om vem han är.

Berätta lite om dig själv och hur du kom in på drifting?

-Jag heter Recep Kara är 30 år, bor i Modum, Buskerud, er utbildad mekaniker. Som många andra så gillar jag att hålla på med bilar på fritiden och tillbringar mycket tid i garaget.

Hur kommer det sig att jag började med drifting då? Jo jag har alltid varit bilintresserad, och var tidigt med på Gatebil, fast som publik i början. Jag blev helt tagen av allt jag såg på Gatebil, men tänkte aldrig på att jag själv skulle börja köra då. 2012 köpte jag en Volvo 240 som jag tänkte ha som en rolig frikörningsbil. Vi började bygga den med motor os v, sen så skenade bygget iväg och bilen blev en bakörningsbil. Efter ca 2 år var bilen färdig, efter så har den utvecklats under åren tillsammans med mina goda vänner.

Du slog till med ett bra resultat på VM i Breisladd, hur kändes det?

-Ja tack för det, resultatet var över min förväntan! Detta var väldigt stort för mig att klara av det, jag trodde inte att jag skulle klara mig sålångt i den stenhårda konkurrans som var på plats. Nivån är väldigt hög i driftingsammanhanget, med många vanvettigt bra förare med lika grymma bilar. 2017 körde jag GDS och jag har varit med på Breisladden i många år. 2018 så klarade jag att köra till mig 31:a plats, efter det så sa många att jag kanske skulle klara bättre placering nästa gång. Men sen så får jag veta att det var 192 st som skulle delta i år, då sa jag att chansen för mig att kvala in till finalen är nog minimal. Men jag hade bestämt mig för göra så gott jag kan. Bilen jag har kört under säsongen 2018/2019 är lånad av min svärfar, då mitt projekt inte är klart ännu. Kvalet gick bra och jag kvalade in på 21 plats som jag blev vansinnigt nöjd med. Då jag skulle köra finalen så upptäcker jag att kopplingen började slira så den körningen gick inte som jag hade planerat, men jag tog mig till finalen och jag är jättenöjd med resultatet trots problemen under finalen!

Vilka planer har du inför framtiden, tävlingar os v?

-Jag bygger på ny bil, bilen jag hade sålde jag för 1,5 år sen. Jag har kunnat låna bil av min svärfar, som dessutom har varit med som mekaniker i vårt team Team Nobody under körningar på Gatebil och andra inbjudningsevent. Planen min är att köra flera tävlingar när min bil är färdig. Intresse för både NM och Gatebil Drift Series finns, men även pröva på att köra utanför norge också när möjligheter finns. Jag måste säga, när jag kvalade in till Breisladden så gav det mig mycket mer motivation.

Berätta lite om bilen du bygger?

-Den nya bilen jag bygger är en BMW e46 coupe med FIA certifierad bur från Linnerud, hgk breddnings kit, T-parts styrställ, EMU master motorstyrning och 2jz motor. Jag har lagt många timmar på bilen och ska bygga en bil som är konkurranskraftig. Jag hoppas på att kunna börja testa bilen i slutet av denna säsong, min förra bil var en Volvo 240 med 2jz motor.

Kommer du köra på flera evenemang under året?

-Jag har fått en inbjudan till ett mindre evenemang som kallas för Rookie. Där blir det lite lätt körning, utsällning och social samvaro. Jag kommer till Gatebil Rudskogen i augusti och jag hoppas på att få en plats på Oslo Motorshow så jag kan visa upp min nya bil. Utöver det så har jag inte några större planer än att färdigställa bilen.

Jag vill passa på och ge ett stort tack till alla runt mig som hjälper till och gör detta möjligt, och stort tack till min tjej. Även ett stort tack till min svärfar för lånet av bil under denna period när jag inte har haft egen bil.

Vi önskar Recep Kara lycka till med att färdigställa bilen, och vi kommer att hålla ögonen öppna och se hur hans utveckling blir.

Text: Henrik Andersson, Driftzone
Bild: Alen Demirovic, Driftzone