S.T.A Drifting: ”Strålande väder, bra stämning och gött motorljud hela dagen”

0
678

Drift Extreme #4 kördes på Lunda (Strax utanför Uppsala), arrangörer var S.T.A Drifting. 23 bilar kom och förgyllde både fredagen och lördagen som eventet höll på. Vi tog kontakt med S.T.A Drifting och frågade hur helgen gick.

Drift Extreme #4, foto: Maxim Thoré

Platsen var alltså Lunda Flygfält som finns några mil utanför Uppsala (Östhammarhållet), det är en bana som är teknisk och den passar många typer av bilar. Så oavsett om du har lite hästar på bakhjulen – eller mängder av dom, så kan du köra på banan och när man pratar med förare som testar banan så är betygen alltid höga.

Eventet började på fredagen den 25 augusti klockan 16, efter besiktning så kunde förarna köra ut kl 18 och bränna däck. Fredagen höll sedan på till runt 20, depåtystnad hade satts till kl 21.

Lördagen hade mer körning inplanerad, öppning av banan gjordes kl 09 och förarna fick sen köra så mycket dom orkade från 12 till sena kvällen.

Pelle Eriksson syns i sin Oranga bil. Foto: Maxim Thoré

När Driftzone får tag på Olivia Lindhök och frågade hur helgen har varit, så fick vi som svar.

– Det gick otroligt bra på Lunda i helgen! Det är första gången vi aldrig behövt använda bärgningsbilen så det borde vara ett bra tecken. Fredagen visade regn en kort stund men gjorde banan väldigt blöt och en bil hade otur med oljeläckage så banan blev väldigt hal men förarna fixade det grymt ändå! Endast en brandsläckare av sex fick användas så det var med positivt, ett stort tack till Uppsala brandservice.

Hur var lördagen då?

– Lördagen visade bara sol och lite moln, allt flöt på och vi kunde nog bara märka glädje. Med en blandning av nya förare och gamla, lätta och svåra fel på bilarna så måste vi nog säga att det här ligger på toppen av våra event. Det var väldigt trevlig stämning och tror flera håller med om att det blev en perfekt träningsdag. Pelle Eriksson, Pontus Naeslund och Tobias Bollmark bjöd på en grym körning ihop på banan, vilka grabbar och vilken gubbe!

Ni körde en tävling för ett vandringspris. Tävlingen kallas ”Prima Ballerina” men vem vann?

– Vi delade ut vårt vandringspris ”Prima Ballerina” till Glenn Skogh med sin simca.

Det pratas om att ni gav grannarna (på andra sidan vägen) en present?

– Vi fick en idé om att vi skulle bjuda grannarna på en present, och visa vilken härlig dag vi haft. Det räckte med två Volvo, en Bmw och en Nissan för att täcka Lunda banorna med en hel del rök, och beröm från streetrace sidan blev de!

Foto: Elvira Holmsäter

Ok lite mer kring helgen då, hur många körde och hur upplevdes banan, helgen i stort?

– Vi hade väl cirka 23 bilar som körde, vilket blev alldeles lagom på Lunda banan. Vi kan nog inte vara mera nöjd efter helgen. Strålande väder, bra stämning och bara motorljud hela dagen. Såna här event gör varenda timme av slit värd, och dessa grymma förare såklart. Hoppas folk håller koll efter nästa Drift Xtreme #5.

Foto: Maxim Thoré

Både Martin Eriksson och David Mellqvist var på plats för att leka av sig lite.. Martin har provat banan 1 gång förut och upplevde banan både teknisk och utmanande redan första gången han var här och kände likaså denna gång. Banan kräver att man hittar rätt linje för att kunna kliva över rätt in i nästa kurva, vilket han gjorde galant. Han twinnade även med Daniel Lindström. David i sin tur var här för första gången och hade väl inte direkt så höga förväntningar då Lunda banan inte är så bekant ännu, men ändrade sig snabbt efter att han fått gasa under lördagen, då banan hunnit bli torr efter fredagens regn. I en av hans pauser fick han frågan om vad han tyckte och då va svaret…. den e ju jättebra och utmanande.. riktigt bra.. med 2 tummar upp och med ett leende från öra till öra.

Så med dessa ord, så lämnar vi en sista rad till Er. Besök Lunda nästa gång S.T.A Drifting körs sitt event Drift Extreme #5. När den körs? Håll utkik på deras facebook.

Text: Henrik Andersson – DriftZone.se
Foto: Maxim Thoré