Sebastian Engblom: ”Jag tror att Discodans kommer bli ett toppenevenemang!”

0
555

Ingen har väl missat att Discodans har premiär i helgen? På GTR Motorpark kommer vi förhoppningsvis bli bjudna på mängder av fina danser bland däckröken. En av förarna, som kör från Finland för att bjuda er på en show, är Drift Masters föraren Sebastian Engblom.

Sebastian Engblom. Foto: Emil Åhman

DriftZone har tagit chansen att kolla av läget inför helgens event och självklart hur det går för Sebastian i övrigt denna säsong. Det har gått lite kämpigt resultatmässigt, men det har då inte hindrat honom att ge järnet varje gång!

I helgen kommer första upplagan av Discodans köras, vad har du för förväntningar på eventet?
-Jag tror att Discodans kommer bli ett toppenevenemang. Jim som är en av dem som är med och arrangerar evenemanget vet mycket om hur ett fungerande event skall gå till, tillsammans med de andra erfarna arrangörerna så tror jag det verkligen kommer bli lyckat. Ser mycket fram emot det, bra häng och en massa körning, det är receptet till ett lyckat veckoslut.

Jag antar att du kommer ge järnet för att bjuda publiken på en show?
-Javisst kommer vi att ge allt vi har även fast det inte är någon officiell tävling. En bra show kommer nog alla chaufförer att bjuda på, det är en sak som är säker!

Hur går det för dig annars denna säsong? Vi kan ju bland annat se dig köra Drift Masters.
-Fick chansen att delta i DMEC (Driftmasters European Championship) och bestämde mig för att göra den här sommaren oförglömlig och köra hela serien. Å vilka resor och äventyr det varit hittills och även som är framför oss ännu. Eventen har varit helt fantastiska, grymt fint ordnat och vilken nivå på körningen, helt otroligt!

Har inte kört så väldigt mycket förutom de två tävlingarna och kommer inte och göra det heller, inte någon full serie iallafall. I Polen så gick det inte så bra, lite för lite träning och lite strul med bilen och lite väl nervös i kvalet, så blev mycket dåliga poäng som inte räckte till att kvala in. Inte så mycket att säga om Ungern heller förutom en stor crash, men fram tills den gick det riktigt bra, fått ordning på bilen också.

Sebastian Engblom. Foto: Leo Holmberg

Crashen som du nämner, gick ju som tur är bra, men hur har det gått att få ihop bilen igen?
-Ja efter crashen så var det bara att ta i och börja jobba för att få ihop den igen, och under en veckas tid så var den så gott som färdig igen. Det såg faktiskt värre ut än vad det var i verkligheten, men en hel del delar blev det och byta ut. Men nu är den i skick igen och väntar på att ge järnet under helgen!

Härligt att bilen är återställd! Vi har ju även fått se dig köra i det finska mästerskapet, hur går det där?
-Jag har bara kört en deltävling i det finska mästerskapet, det var inte meningen och köra någon alls. Men det anordnades en tävling väldigt nära mig, så bestämde för att köra den. Den kördes på ett mycket guppigt flygfält. Hade problem hela dagen med att styrstagen kröktes i guppen vid initieringen, så det blev inte mycket av körningen. Krökte 5 styrstag under dagen och körde typ 10 varv. Slutade på en 8:de plats i tävlingen.

Så kan det gå, har du hunnit med något annat denna säsong då?
-Hela våren/sommaren har gått åt till att jobba och förbereda sommarens resor. Har renoverat racebussen en hel del för att den skall vara pålitlig och i skick för långa resorna i Europa. För att inte tala om att hålla bilen i skick med en massa reservdelar osv. Så har inte haft tid med något annat, har hållit mig ledigt en helg och det var då bussen och bilen stod i Ungern och väntade på nästa tävling!

Sebastian avslutar:
– Vill verkligen passa på att tacka alla mina fantastiska sponsorer som tror på mig och gör det möjligt för mig att uppfylla mina drömmar om att köra runt om i Europa. Utan deras hjälp skulle det inte vara möjligt! Teamet som hänger med på de långa resorna och håller bilen i toppskick under tävlingar förtjänar även ett stort tack! Ett stort tack även till stora chefen Mikael och företaget som stöder mig otroligt mycket och ger mig möjligheten att vara borta så mycket från jobbet! Ni alla är guld värda!

Vi ses på fredag boys and girls, Let’s dance!

Vi tackar Sebastian för att han hann med en pratstund mitt upp i allt packande inför helgen och ser fram emot den show han själv ser fram emot att bjuda på. Vi önskar även ett lycka till resten av säsongen och hoppas, precis som han, att vi kommer få se lite fina resultat framöver.

Text: Nina Josefsson – DriftZone.se
Foto: Emil Åhman – DriftZone.se, Leo Holmberg