Strålande sol och härlig energi möttes oss på Elmia i Jönköping

0
507

Strålande sol, bruten drivaxel och mängder med intryck. Det är en liten del av dagen som vi nu tar och summerar på Elmia mässan i Jönköping. Påskafton som är på lördagen, det är då själva tävlingen köres.

Allt drog igång vid 08 för oss med presstillträde, vid denna tid så får vi tillgång till hallarna och kan relativt ostörda fota de bilar som vi vill.

Redan på morgonen så kände vi solen stråla och värma upp, en inte allt för typiskt sak för Elmia, som oftast brukar innehålla kyla och blåst.

Showerna som publiken och media bjöds på var häftiga och händelserika för oss alla, Kenneth Alm visade sin Audi och drog loss hårt, för hårt visade det sig då han senare söker efter en växellåda, Richard Ivars fick problem med något på bilen efter första showen och Olle drog av en drivaxel, men vi bjöds på vassa shower trots dessa missöden.

Olle Olssons team bytte drivaxel snabbt så han tillsammans med Alexander Granlund vässade på hårt och visade publiken mycket rök. Fast Mike visade även han upp sitt nybygge, ett bygge som han sedan körde lite i samband med showerna, bilen ser ut att kunna utmana hårt.

Fredagen innehåller träning för de förare som ska köra Påsksladden. Det som är intressant att se, är hur förarna hanterar sina bilar efter en lång vintervila. Och visst vi fick se en del förare kämpa med linjerna, samtidigt som vi fick se flera av förarna köra riktig fina rundor.

Vi fick se några nya bilar också, Fast Mikes nya Volvo V40 ser riktigt bra ut och kan säkert konkurrera med överiga, Olle Olsson visade upp sin Liberty Walk kittade Audi RS5, också en bil som är riktigt läcker och den lät ordentligt vass. Rickard Ivars visade även han upp sin nybyggda Boss kittade Nissan S14.

Allt som allt, lördagens tävling kommer bli intressant, och det finns flera som sneglar mot podiumet. Vilka kommer ta hand om topp 3 i årets Påsksladd?

Är du på plats på Elmia, passa då på att hämta upp säsongens första tidning! finns hos SDC montern.

Urval av bilder från fredagens körningar…

Text & Bilder: Henrik Andersson, Driftzone