Zakarias Berggren: ”Det blir Sommertreff, Close Calls Royale och Discodans”

0
420

Zakarias Berggren, en kompetent förare med en fenomenal RM-säsong i ryggen där han och klubbkamraten Albert Häggbom placerade sig högt i tabellen, med Albert på 2:a plats och Zakarias på 4:e. Men tyvärr blev det ett snöpligt slut för Zakarias i finalen då han fick köra mot Albert tidigt i stegen och tappade möjligheten till värdefulla poäng!

Zakarias Berggren. Arkivbild.

När vi intervjuade honom förra gången så var det solklart att SM var ett av målen, men nu när chansen fanns där så ser vi inte hans namn i startlistorna. Men det är svårt att tänka sig att en man som Zakarias ligger på latsidan bara för att SM inte är på bordet längre. Vi har till exempel sett hans namn med i startlistan för CCR (Close Calls Drifting) som är ett spännande nytt koncept inför säsongen 2019.

Jag letade upp Zakarias för att få en uppdatering om planer och förhoppningar!

Vi kan ju börja med RM förra året, fenomenal körning och en grymt bra placering efter tävlingen i Sundvall. Hur kändes det att vara tvungen att möta Albert så tidigt i stegen, speciellt när båda hade bra chanser att ta in placeringar?
-Tack så mycket! Det räckte inte hela vägen. Det är alltid surt när man som klubbkompis och polare ska mötas så tidigt, men så är det. Är ju i finalen man vill mötas!

RM-finalen i Sundsvall 2018. Zakarias Berggren i lead och klubbkompisen Albert Häggbom i chase.

Men oavsett så var det en grym säsong, vad har ni jobbat på att förbättra inför den kommande säsongen?
-Har jobbat med att förbättra allt runt bilen och servat å gått igenom. Så man slipper strul. Planerat och gått igenom allt en extra gång.

Vad är planerna inför sommaren? Vi ser inte ditt namn i SM-tabellen för 2019. Får vi se dig på några tävlingar/events utanför Sveriges gränser?
-Nej, det blev inget sm för mig i år! Ja absolut, i år kommer jag satsa på att köra event och andra tävlingar. Jag kommer att åka till Norge och köra i Mo-i-Rana bland annat (Sommertreff 2019 red anm). Sedan blir det CCR på Gröndal och även Discodans. Det blir säkert något mer. Vi har även ju fått en ny bana här hemma på Drivecenter arena i Fällfors, så där kommer jag vara väldigt mycket och nöta på. Nu då det finns möjlighet att träna så nära hemmet.

Vi hörde att det var snack om att åka på NEZ?
-Ja precis det var snack om NEZ men alla pusselbitar föll inte på plats så jag slutade ut det tyvärr!

Om du hade möjligheten, vilken/vilket event hade du helst velat åka och tävla på?
-Ja, helt klart, Gymhkana Drift i Östersund vore riktigt grymt att få köra!

Står bilen redo och fulltankad nu och bara väntar på första träningarna? Eller är det några sista bultar kvar att dra åt?
-Ja, bilen står helt klar och bara väntar på att få rastas.

Då får jag tacka så mycket för intervjun, har du några avslutande ord?
-Vill tacka min mamma pappa, sedan alla i teamet som är oslagbara, utan dem skulle det inte gå att hålla på, och alla sponsorer som gör det möjligt att köra drifting på denna nivå. Tusen tack!

Berggrenbygg,
Rbprodukter,
Sbmbygg,
D&Dnilssonab,
lillegräv,
Nikab,
Laitis,
Rörcentrumpiteå,
Bad&värme,
PertCoastCustoms,
Automarin,
Brännströmsmekaniska,
Sävarmotor,
Reklam&Skylt,
Härdteknik,
Mekado,
Gulf
Vipec!

Text: Emil Åhman – DriftZone.se
Foto: Emil Åhman – DriftZone.se