Ahlstedt: ”Gemenskapen mellan teamen i RM är speciell”

0
627

Vi har gjort en liten avstämning med 2017 års RM-tvåa, Daniel Ahlstedt. Hur ser han på säsongen som var och vad är planen för i år, blir det en SM satsning?

Hur skulle du sammanfatta din säsong i RM 2017?
-Säsongen var långt över min förväntan faktiskt! Jag har utvecklats sjukt mycket som förare och teamet har utvecklats mycket mer än jag någonsin kunnat drömma om! Det mesta har bara fungerat! Åtminstone fram till sista deltävlingen på GTR Motorpark…

Då dök alla problem upp med bilen som inte har dykt upp under hela säsongen. Bromsar strulade, motorn började misstända. Vi förlorade kommunikation mellan sprutet och dashen. Så vi fick köra i blindo hela stegen och hoppas på att allt fungerade som det skulle.

Bästa minnet, vilket är det?
-Bästa minnet måste vara från Hultsfreds driftrack faktiskt när min körning släppte ordentligt som först!

Min teamkamrat Christian Karlsson hade tydligen stått på läktaren och frågat vem som körde min bil, haha! Det var en skön känsla att få höra en sådan sak från honom! Då visste man att nu… nu har de äntligen släppt! Men även alla fina minnen från hela säsongen, med alla vänner man fått inom driftingen.

Härligt! Sämsta minnet då?
-Sämsta minnet är ifrån Sturup, det var en riktigt tuff och jobbig tävling för mig! Jag kunde inte släppa tankar som rörde livet hemma. Jag hade precis påbörjat en husrenovering hemma som jag inte kunde släppa, sedan fick jag höra att min mamma blivit inlagd på sjukhus men ingen visste varför eller vart. Så natten till tävlingen blev det ingen sömn alls. Så fokusen på tävlingen vart obefintlig..

Vilken bana är favoriten att köra på?
-Favoriterna att köra är nog GTR och Hultsfred faktiskt. Det är dom banorna jag har kört på mest sen bilen blev klar! Deras planer om utbyggnation tror jag blir grym!

2018 då, blir det fortsatt RM eller tänker du satsa på SM?
-Tankarna inför säsongen 2018 är att köra ett ”felfritt” år vad gäller bilen. Vi bygger om och bygger bättre inför säsongen så att vi minimerar saker som kan strula! Tanken var först att köra SM, men jag känner att gemenskapen mellan teamen i RM serien är så speciell för mig att jag har släppt SM-planerna helt nu faktiskt!

Blir det samma plan för din teamkompis?
-Tyvärr kommer Christian inte tävla i någon serie nästa säsong då han har lagt prio på företaget Tyred.se nu en tid framöver.

Jag skulle vilja avsluta med att tacka teamet och alla sponsorer! Badassparts, L-M-R, Ddesign, Simpsons, Askala Shipping, Maskinteknink, JE balans & motor, TXR performance samt ett extra stort tack till Tyred.se och alla funktionärer runt om! Utan er hade detta aldrig gått!!

Vi tackar Daniel för pratstunden och önskar honom stort lycka till inför kommande säsong.

Text: Nina Binn Josefsson – DriftZone.se
Foto: Christoffer F Pettersson – DriftZone.se