Ahlstedt: ”Säsongen hittills har varit över förväntan”

0
482

En person som fått en smakstart på årets RM-serie är Daniel Ahlstedt från Oskarshamn. Efter en andraplats på GTR Motorpark och en fjärdeplats nu senast på Sundsvall Raceway så är Ahlstedt i ledning med totalt 180 poäng inför deltävling nummer tre, 27 poäng före tvåan, Mattias Bengtsson. DriftZone tog kontakt med Ahlstedt för att kolla pulsen inför tävlingen på Sturup Raceway kommande helg.

Hur har säsongen varit hittills?
– Jodå, jag tycker den har fungerat mycket bra. Över förväntan! Dock blev jag lite feg nu på Sundsvall när man var tvungen att ”kasta” in mot muren! Det tyckte jag var obehagligt i början, men fokusen på muren försvann genast när twinträningen började!

Hur upplever du konkurrensen och dina medtävlande?
– Konkurrensen är riktigt hög! Det är väldigt många i RM-klassen som är fruktansvärt duktiga på att spaka!

Resultatmässigt har det ju också gått ganska bra, en andraplats i Eskilstuna och fjärdeplacerad i Sundsvall, så inför Sturup ligger du etta i tabellen. Vad tänker du om det?
– Ja va ska man säga!? Det känns overkligt! Jag är lyckligt lottad som har alla människor runt omkring mig som hjälper till med allt mellan himmel och jord! Ingenting av det här hade varit möjligt utan dem, och utan mina sponsorer! Ni är guld värda!

Hur känns det inför tävlingen på Sturup?
– Det känns bra, kanske lite nervöst! Jag har inte kört på Sturup tidigare, jag har bara varit där med teamet och kollat på SM när dom tävlat. Dock kommer vi ju köra en annan bansträckning än vad dom körde då så vi får väl se hur det går. Men hela teamet är grymt taggade, det ska bli riktigt roligt och intressant!

Vad har du för målsättning inför helgen?
– Köra så de ryker! Och ha riktigt kul!

– Jag vill avsluta med att återigen tacka mina sponsorer och människor som hjälper till på ett eller ett annat sätt! Jag vill även rikta ett extra stort tack till min huvudsponsor Tyred.se för allt!

Vi på DriftZone tackar Daniel för pratstunden och önskar honom lycka till på RM #3 på Sturup Raceway!

Text och foto: Erika Näsberg, DriftZone.se