Andreas Gustavsson: ”Målet är en pallplats”

0
1807

Inför förra säsongen så skaffade sig Andreas Gustavsson en ny bil. Inför den här säsongen känner han att han är mer förberedd än tidigare. Så här säger Andreas inför RM-premiären.

Andreas bil i årets livery, som säkert kommer att väcka en del uppmärksamhet. Här visad på Bilsport Performance & Custom Motor Show. 
Foto: Björn Billsten

– Jag är sjukt taggad inför denna säsong. Förra säsongen hade vi ny bil och mycket av året gick åt att justera, bygga om och förbättra så det blev ett test-år kan man säga. Serien var otroligt bra under 2017 så det bygger upp förväntningarna ännu mera inför detta året, säger Andreas Gustavsson till DriftZone.

Vad har hänt i garaget under vintern?
– Under vintern har vi tagit fram ett helt nytt tema / utseende på bilen. Vi har lagat upp all plast som gick åt under 2017. Lagat framvagn, bashbars, monterat kardanring/sprängskydd för koppling och en hel del allmän service på bilen.

Vilka är de största förändringarna på bilen?
– Vi har lagt störst fokus på det kosmetiska under vintern. I slutet på 2017 hittade jag en bild på nätet på en PS13 byggd som polisbil och jag blev frälst direkt. Så vi har med hjälp av 59 Wrap, 59 North och Transportstyling fått till en bil som motsvarar precis vad jag var ute efter.

2017 års livery.
Foto: Henrik Andersson

Hur ligger du till med allt inför premiären?
– Ja vår förhoppning är att vara helt klara med bilen till påskhelgen och Elmia. Sedan blir det endast finputs fram till premiären på Mantorp i slutet på April.

Vad har du för mål med årets säsong?
– Målet med årets säsong är att ta en pallplats. På vägen dit ska vi försöka få en så smärtfri och skön säsong som möjligt utan haverier.

Vilken är favorit till RM-titeln?
– Svårt att säga då det är så otroligt mycket duktiga förare. Men ska man gå på förra årets resultat så lägger jag nog mina slantar på att team ClipperWhippers kan gå långt i år, avslutar Andreas Gustavsson.

Text: Stefan Lindgren – DriftZone.se
Foto: Henrik Andersson – DriftZone.se