Dominik Schulze: ”Helt otroligt att jag kom så långt!”

0
1080

Debut i RM och rakt in på en fjärdeplats. Att Dominik Schulze är ett namn att hålla koll på inför framtiden står klart, speciellt med tanke på att han bara är 16 år gammal. Säsongen är dock inte slut än för den unge driftaren, nu återstår en tävling på Nürbergring och sedan ska bilen förberedas för nästa års RM-satsning. DriftZone tog kontakt med begåvningen från Insjön för att höra om hur han upplevt sin första RM-helg.

RM-debut och en fjärdeplats! Grattis! Hur känns det?
– Tack! Det känns extremt bra, helt otroligt att jag kom så långt. Målet var att försöka kvala in och få mycket körtid under helgen.

Hur har körningen funkat under helgen?
– Vi bytte koppling under veckan och lagade styrningen nyligen efter massa strul så fredagen tillbringade vi med att testa de nya grejerna. Så blev bara några vändor. På lördagen körde vi så mycket som möjligt, vi deltog i båda RM-träningarna och försökte att testa lite twin som är väldigt nytt för mig. Bilen lirade bra hela dagen. På söndagen åkte vi ut som andra i kön och gick in för ett chase-åk direkt som gick ganska bra. Efter några rundor gick tyvärr gasvajern av så då var det bara att åka in och riva undan hela insuget och byta ut den. Tack vare Joensuu som hade en till gasvajer, och teamet, så fick vi ihop bilen fort igen.

Berätta om kvalet och stegen?
– Jag körde mina två kval och det kändes ganska bra, jag är faktiskt väldigt nöjd över 12:e kvalplatsen. Jag var lite nervös i början av stegen men kom vidare och tog mig ända till slutet av top 8, då plötsligt bränsletrycket försvann så fort bilen gick fullt. Vi hittade inget fel och fortsatte mot Jonas Knutsson i top 4, problemet bara dock blev värre men vi försökte leverera en bra show. Sedan när vi åkte om tredjeplatsen så körde jag lite för aggressivt in och körde in i den andra föraren, vilket ledde till att fjäderbenet sprack. Men annars gick allt väldigt bra!

Du hade en dag med Nigel Colfer ganska nyligen, tror du att det hjälpte dig med helgens framgång?
– Ja, jag och han pratade mycket om hur jag kunde få till banan på Gröndal och han visade mig lite tips och tricks med körningen.

Blir det någon mer tävling den här säsongen?
– Ja nu ska vi hem och fixa ihop bilen inför finalen på Nürburgring i Tyskland den 20 oktober!

Hur går tankarna inför nästa säsong?
– Tankarna är att fortsätta köra i RM och delta i alla tävlingarna, och beroende på hur det går i Tyskland så kanske vi kör någon tävling där igen. Bilen ska byggas om lite under vintern och förbättras inför nästa år.

Det låter spännande, det ska bli kul att följa dig nästa säsong! Är det något du själv vill tillägga innan vi avrundar?
– Jag vill tacka Wfab, Insjöns Däckgarage, mitt team och alla runt om som hjälp mig med bilen och stöttat mig hela helgen!

Därmed tackar vi Dominik för pratstunden, säger grattis ännu en gång och önskar honom lycka till på Nürburgring!

Text: Erika Näsberg, DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund & Michael Åkerblom, DriftZone.se