Eric Carlson: ”Kryckan var en rolig idé som blev verklighet!”

0
633

RM deltävling tre närmar sig med stormsteg, det är nu bara ett fåtal dagar kvar. Med sina 140 poäng ligger Eric Carlson på en total fjärde plats. 85 av dessa 140 poäng inhämtades på GTR Motorpark genom en fin fjärdeplacering, på Sundsvall Raceway blev det en betydligt mer blygsam placering, men ändå 55 värdefulla poäng att lägga till samlingen. DriftZone tog kontakt med killen med kryckan för att kolla läget inför den tredje deltävlingen i årets RM-serie.

Hur har säsongen varit hittills?
– Jo men det har väll gått helt okej tycker jag. Det börjar kännas som att jag och min s14 kommer mer och mer överens. Eller ja, jag har väl insett att den vet vad den håller på med. Till skillnad från mig… Det är bara styrningen som behövs justeras lite, i övrigt fungerar bilen bättre än föraren, haha!

– Jag är riktigt nöjd med att vi tog fjärdeplatsen på första deltävlingen på Gröndal. Vi hade kylproblem i början av året vilket syns på DriftZone’s livestream från Gröndal då bilen stormkokar när vi väntar på att få veta att Mattias Bengtsson tog tredjeplatsen. De problemen fick vi dock ordning på till Sundsvall.

Hur var tävlingen uppe i Sundsvall?
– Jag körde sönder bilen måndagen innan Sundsvall när jag var och testade lite. Men tack vare Andreas Staberg och hans mekaniker som kom och hjälpte mig laga bilen så blev det körning i Sundsvall ändå. Hade absolut inte klarat det utan deras hjälp!

– Jag är väl lite mindre nöjd med placeringen i Sundsvall, men vi (mest jag) lärde oss väldigt mycket under den helgen så det var inte förgäves.

Hur känns det nu inför Sturup?
– Det känns som vanligt, nervöst och som att ingenting egentligen är redo, trots att det mesta är i fas. Detta tack vare folk som ställer upp och hjälper till, då det har framstått vissa hinder som inte direkt var planerade.

– Vi kommer köra med samma trasiga bakvagn som vi hade i Sundsvall, men den är ju korrekt injusterat i körläge så den får duga.

Har du kört på Sturp Raceway tidigare?
– Ja, jag körde där förra året men det gick inte direkt bra, kvalade inte in. Men då körde vi ju en annan bansträckning än vad vi gör i år. Tycker det ska bli riktigt kul att köra den delen av banan då den bör bjuda på riktigt tight twinkörning, vilket är sjukt roligt!

Vad tror du om dina chanser i helgen?
– Jag har väl inga direkta förhoppningar då jag är så sjukt ojämn som förare beroende på humör och dagsform. Men vi är ju där för att tävla och kommer försöka att placera oss så högt upp som möjligt, hur det går återstår ju däremot att se.

Ja, det kommer onekligen bli en intressant RM-tävling på Sturup i helgen. Men du, vi måste ju även ta oss an det här med din krycka. Du har en krycka som handbroms!  Berätta!
– Haha den lilla detaljen! Jag fick idén när min vän Steven hade kapat av ”handtaget” på en krycka för att han skulle ha den som huvpinne till sin Coronet och den blev för hög med det på. Det var en rolig idé som fick bli verklighet.  Däremot hade han kastat den så jag va tvungen att köpa en krycka, men det var de värt!

Hur länge har du haft den?
– Jag har haft den i tre år tror jag det är, har inte haft nån annan handbroms i bilen i alla fall.

Vad får du för reaktioner från folk?
– Det är väl bara positiva reaktioner än så länge, brukar vara den folk tar kort på när det gäller min bil! Den gör ju att bilen sticker ut lite i mängden i alla fall!

Ja, sticker ut gör den verkligen och det är onekligen en iögonfallande och rolig detalj!
Avslutningsvis ger vi ordet fritt till Eric;

– Jag tänkte passa på att tacka Mili Däck & Service AB, Järudds Bil AB, Falu Vitvaruservice AB och Entrémattan för att dom hjälper till och stöttar den här säsongen!

– Vill även tacka Megan Racing och Kaaz som hjälpte till under byggnationen av bilen.

– Samt alla vänner, familj och alla som över huvud taget har hjälpt mig dels när jag höll på att bygga bilen och nu den här säsongen. Hade varit helt omöjligt att köra serien i år utan den hjälp jag fått av sponsorer och vänner!

Med det tackar vi Eric Carlsson för pratstunden och avrundar. Är du nyfiken se mer från mannen med kryckan? Då kan du följa honom på både Facebook, Eric Carlson Drifting, och Instagram, BuiltByStupid! Där uppdateras det lite hela tiden. På Facebook hittar ni smått och gott om tävlandet och körning och på Instagram är det mer vad som görs med bilen. Får du ändå inte nog? Då är vårt tips till dig; Ta dig till Skåne och spana in RM deltävling 3 på Sturup Raceway i helgen! Vi ses väl där?

Text och foto: Erika Näsberg, DriftZone.se