Felix Lindvall: ”Det känns sjukt skönt att allt slit lönar sig”

0
2223
Felix Lindvall som köpte Ivars bil, körde till sig kvaletta i RM klassen, foto: Christer Hägglund, Driftzone

Ett av de stora utropstecknen under RM-premiären var ynglingen Felix Lindvall som sladdade in på en tredje plats på Mantorp Park.
– Helgen var skit grym, bilen lirade hur bra som helst! Teamet skötte sig underbart trots att detta var deras första gång. Vi är mer än supernöjda över denna helg, säger Felix Lindvall till DriftZone.

Du överraskade de flesta med att vinna kvalet, vad säger du om dina kvalrepor?

– Skitnervöst! På träningen var det torrt, när jag satt i line-upen börjar det självklart regna! Körde repan och det kändes inte riktigt superbra, jag minns att jag frågade min ”spotter” om det var poäng på den repan? Ja det var nog poäng tyckte han. En kort stund senare ropade de ut att jag var kvaletta, vilket jag inte ens trodde på innan folk gratulerade mig i depån.

– Andra repan tänkte jag ladda på ännu mera, i starten innan man kom till första initiering kändes det väldigt halt vilket gjorde att jag fegade och kom in i första böj med väldigt låg fart, det hade torkat upp på banan, och det var ju bara att försöka att bjuda på lite show istället!

Du fortsatte att köra bra i stegen, vilket ”battle” var tuffast?

– Tuffast ”battle” var nog emot Andreas Staberg, jag var så sjukt nervös så jag vet inte vad. Det stod i mellan pallplats eller inte, och det var ju såklart en dröm att få ställa sig på pallen för första gången. Men det kändes som jag fick till det ganska bra. Det var lite jobbigt då jag tyvärr inte hade någon ”spotter” under något ”battle” eftersom mina hörlurar hade dött. Annars var körningen emot Jonas Knutsson väldigt rolig, då han är sjukt stabil och duktig. Men tyvärr körde han ut mig haha!

Det blev en tredje plats för dig, hur nöjd är du med resultatet och vad betyder framgång för dig?

– Jag är så jävla nöjd som jag bara kan bli ärligt talat, detta var min första tävling och jag trodde absolut inte att jag kunde ta mig så långt. Det känns sjukt skönt att allt slit lönar sig, att det gick såhär bra har nog gett hela teamet motivation och nu är vi taggade till 1000 och längtar till nästa deltävling på skara. Där kommer det bli show!

Många som såg dig i helgen ansåg att Ivars bil kommit i rätt händer, beskriv din körstil för de som inte känner till dig?

– Hehe ja! Känns fruktansvärt coolt att folk känner så! Det är alltid full gas på schemat, och ryka ska det ju också göra! Det vet man att publiken gillar, avslutar Felix Lindvall.

Text: Stefan Lindgren – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – Driftzone.se