Felix Lindvall: ”Nu ger vi järnet 2018!”

0
831

Felix Lindvall är nykomling i RM nästa säsong, men bilen han kommer att köra har producerat en hel del rök i tävlingssammanhang, det är nämligen Rickard Ivars gamla bil. Vi kontaktade Felix för att höra lite mer om planerna!

Det var i höstas som vi rapporterade om att Rickard Ivars skulle sälja bilen, och det var Felix Lindvall som slog till och köpte den. Det är, för den som inte sett den tidigare, en Nissan S14, med riktigt fräck dekor. Bilen köptes som rullande chassi, utan motor. Så efter köpet monterades motorn som Felix tidigare använt i sin Volvo, en Mercedes m104.

Hur funkade installationen av motorn?
-Jättebra. En månad efter köpet körde vi för första gång med bilen och det lirar hur bra som helst. Rickard har fått till en galen lättkörd bil som jag känner mig bekväm i.

Hur är din erfarenhet av att tävla?
-Jag skulle vilja kalla mig som ny tävlande, förutom att jag kört på Hultsfreds tävling och Dotz Gymkhana Challenge i Vallåkra i somras.

Hur länge har du kört?
-Jag har kört på frikörningar sedan jag var 14 år gammal, och nu vill jag verkligen ut och fightas på riktigt!

Hur ser du på konkurrensen i serien, med tanke på att det är 40-50 förare som valts ut bland över 80 sökande?
-Det är ett grymt startfält med riktigt duktiga förare, men det ser jag positivit på, jag tror jag kommer lära mig mycket utav dem!

Vad har du för målsättning med säsongen?
-Jag har inte allt för stora förhoppningar medtanke på alla duktiga förare, men jag kommer att göra allt jag kan för att vinna såklart. Sedan ska vi ha riktigt jäkla kul och få bilen klockrent fungerande!

Om vi tittar på lite längre sikt då, vad har du för mål med ditt tävlande då?
-Målsättningen med driftingen är ju helt klart att få köra internationellt och bli bäst! Sedan var man hamnar är en annan femma.

Felix ser mest fram emot RM-deltävlingarna, som är fyra till antalet, och sedan även Hultsfreds körningar. På sådana frikörningar kan man, om man får grejerna att hålla bra, få mycket körtid och utvecklas mycket som förare. SM-stjärnan Jim Olofsson nämner i princip i varje intervju vikten av att få sätestid, så vi förstår att Felix ser fram emot ett välordnat frikörningsevent.

Någon du vill ge en shoutout?
Jag vill tacka Maxxtuning, L-M-R, Eltjänst Älmhult AB, Streetwheels, AP Däckservice, TXR Perfomance och Andersson steel & speed som gör detta möjligt! Nu jävlar ger vi järnet 2018!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Privat, Alexandra Gröndahl – DriftZone.se